ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Pravý Osud Sodomy

21.04.07 | David Kartaš, @, další tvorba | 2154 x | vypínač

Pravý Osud Sodomy

Staré texty tvrdí,že Bůh miluje vše.Ale je jedna výjmka.Bůh nenávidí člověka.Ne celé lidstvo,jen jednoho člověka,jež za dob Babylónie vstoupil do vod povodně a vyšel již jako emisar.
Čí,to ani On neví,ale povídá se,že on byl prostředník,když Mesiáš budoval svůj palác a to je dostatečný důvod se dále neptat.
Nenávidí ho,celým srdcem,jež je větší,než galaxie,nenávidí kvůli jedinému činu.JEHO činu.
Před dávnými lety se rozkládalo mocné město,jejichž brány byly ze slonoviny a na jehož kamenech a silnicích se smilnilo od nepaměti.Lidstvo jej zná pod jménem Sodoma.
A  ono město cosi učinilo,aby urazilo ty,jejichž emisarem se stal ten,jež se tehdy měl utopit.A  tehdy tedy přišel skrze jeho bránu a zavolal v  tiché řeči nejvyšších hloubek.A  moře se počalo zvedat a z  nejhlubších zákoutí země,jež se v  době rozumu již dávno uzavřela tak,že o  ní se již nikdo nedozvěděl a nedozví,pozvedlo pobřeží.Pobřeží,jež mělo mnoho úst a nepočítaně očí a jež bylo široké několik kilometrů a dlouhé několik set mil.
A  postrach kontinentů pomalu připlul,neslyšně a bez jediného zvuku a jediným cvaknutím zubů pozřel celé město,i  všechny z  jeho útrob.A  na místě,kde předtím stála Sodoma postával onen muž,jež byl emisar.
A  toto učinil on,den předtím,než Bůh,jež také chtěl zprovodit Sodomu.
A  ikdyž bylo dokonáno,nešlo mu o  samotný čin,ale o  strach.
A  aby jej docílil,pozměnil pamět lidstva tak,že ikdyž tak neučinil,věří v  to tolik lidí,že se to přece stalo jeho rukou,ikdyž to není pravda,ale ta má s  časem málo společného.
A  proto onoho muže Bůh nenávidí a neshodil jej do hlubin Šeolu jen proto, že se bál těch,jimž slouží jako emisar.A  velice si ulevil,když jednoho dne muž zmizel.Již se nemusel bát,že to,co sežralo Sodomu sežere i  nebe.Neboť Bůh to neznal.
A  tak se po muži,jež se neutopil Bůh nijak zvlášť nepídil.


 Přidat komentář 




› Online 6


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866