ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Falešní svatí

10.04.07 | David Kartaš, @, další tvorba | 2091 x | vypínač

Falešní svatí

I.Hagnarldar Kamenolomec

Zrozen kolem let 701–805 a zemřel kolem let 786–891.Kromě neuvěřitelně přesných biografickcých dat víme,že pracoval na zakázku Velkoknížete z  Lür tak dlouho,že se jeden z  potomků Velkoknížete rozhodl jej popravit.
Hagnarldar vyšel proti armádě s  obrovskou tyčí a poté,co pobil 250  vojáků, zasáhl do blízké hory a v  ní byl objeven důl a tak se stal patronem horníků.

II.Alfred podivný

Muž,jež žil u  Francouzského vévodského dvora a hrál pro vévodu a s  vévodou podivné hry,inspirované často zakázanými knihami a lidovou odvrácenou folkovou tradicí.Při jedné příležitosti nechal popravit 2  kněze a použil jejich oblečení k  znázornění teatrální neosobnosti církve ve své hře „Osmdesát Biskupů v  Řece“.Protože shromažďoval zakázané knihy a údajně je likvidoval,byl nechán inkvizicí na pokoji.Proto se stal patronem oblastních klášterů.

III.Jean-Francois Philiphe Ael Ivar Mehmed Mac Chonochaid,Páty Lord-Steward d' Monti-Pyntho'Ne

Irský lékař a kolaborant s  Brity a později s  němci.Přál si,aby se Irsko stalo nejprve součástí Britského Království navždy a když byla vyhlášena republika,tak se málem zabil,ale nakonec si to rozmyslel.Potom,co vypukla II. Světová Válka otevřeně hlásal slávu „Irskému Reichsprotekto­rátu!“ a jeho slavnému Řísskému protektorovi!Nás­ledně byl umlácen jedním farářem a jeho tělo bylo pohřbeno až po třech letech,kvůli stížnostem na smrad.
A  tak se stal patronem kolaborantů.


 Přidat komentář 




› Online 10


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866