ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Maker of Time

06.04.07 | David Kartaš, @, další tvorba | 2102 x | vypínač

Maker of Time

V  jisté komoře je mlýn.V  něm se nemele nic,alespoň ne tak a to,co by jsme si pod tím představili.
Tato Komora je posledním podzemním patrem Věže Předurčení.Není žádné číslo,které by toto patro mohlo pojmenovat,protože a to je věc veřejně neznámá,neroste Věž Předurčení o  Nové Patro každých 13  vteřin jen do výše,ale i  do hloubky.Po cestě musíte projít patry,kde se pěstuje paranoia,kde se uskladňují důležité kostry a kde se nachází hlavní centrum Pošt v  Celém omniversu.Jeden by musel být velkým hrdinou,ale se vydal tímto směrem.
Ale to nikdo nedělá.Doprava se neuskutečňuje Aeroliftem,jako u  horních pater,ale pomocí švu v  časoprostoru,skrz něj se můžete dostat do jakékoliv podzemní části věže,na kterou budete myslet.Jediný problém je,že tento šev se nachází v  bytě,jež Předurčení pronajalo jisté kanibalské rodině Bohů a tak není úplně snadné se k  němu dostat.
Když člověk(bůh,mrtv­ý,entita,ryba­,podle situace) vstoupí do švu a není předtím sežrán,ocitne se v  spleti barev od odstínů modré a šedé(kdysi i  ostatních barev,ale snižovaly se stavy a tak…...).Pak začne padat i  vznášet se zároveň(gravitace odmítla přijmout zaměstnání,protože na Zemi měla lokálnější podmínky než v  opravdu-byrokratické Věži) a po chvilce (15 sekund až 1  rok) se ocitnete v  šedavé komoře bez dveří a bez oken(kromě jednoho,skrz něž je vidět nánosy vrstev stařší než sám Čas).Uprostřed místnosti stojí stůl.Nic jiného tam není(nejen uprostřed ale v  celé místnosti).
Na stole je hliněný hrnek,v  němž,ať pijete,jako pijete,zůstává vždy pár kapek na dně(ani jich tam nikdy není víc,ale to je vedlejší).Není jasné čeho a nikdo by vám to nebyl schopen říct,ani Předurčení a to je co říct.
Vedle hrnku je mlýnek,na nějž se nesmí šahat.(Poslední kdo to udělal se vrátil domů v  quarcích).
Určitě by jste uslyšeli šustění,dlouhý dech a chroptění,které by vycházelo odevšas i  odnikuď.
V  místnosti totiž je totiž ještě někdo.Není vidět a nikdy nebude,ale každý den odchází(není známo jak) do tajemních plání(není známo kam) a nese s  sebou nazpět(není známo co).
Pak se to něco,co není vidět,nasype do mlýnku a ten se strašlivým rachotem začne mlýt.Mele a mele a z  něj letí,skrze okno a vrstvy hlíny něco blištivého a beztvarého.
Čas.
Neboť ono,co zde žije je Tvořitel času,jež jej posílá dal ke zpracování.
Ale to nemůžete vědět,protože to neví nikdo.


 Přidat komentář 




› Online 3


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866