ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Jeden z problémů Guthfridha II.

09.04.07 | David Kartaš, @, další tvorba | 2080 x | vypínač

Jeden z  problémů Guthfridha II.

Když padl Ricsige z  Northumbrie,muž který již o  mnoho let předtím vraždil v  Idumeji se jal připravovati,pro­tože měl jen 31  let času.

Guthfridh II. byl korunován korunou Jorvicku.Pak počal vládnout.Jednoho dne před něj předstoupil muž,kolem jehož krku byl řetěz s  vyřezanými znaky,jež by jsme dnes nazvali A.S.S.Podal králi dar-zlatý gobelín.Když se jej král dotkl,zmizel.Muž který již dávno vraždil čekal a po chvíli se v  trůnním sále zjevilo světlo,červené a zelené a z  něj vyšel Velmistr Gu‚,jež byl svatým mužem a prorokem Anarchistické Strany Světa.

Tma zahalina Guthfridha a on pojal myšlenku,že již nadešel Ragnarök.Když se věci kolem něj ustálily,zjistil,že to tak není.Byl zklamán.
Nácházel se v  černé jeskyni,z  jejichž stěn vystupovali jakés železné věci s  mnoha skly a plochami,leskými jako meč ve válce.K  němu jali se přistupovat muži,jež byli v  kutnách.Myslíc,že jde o  mnichy,kteří se na něm mstí za stvoření Jorvického království,Krá­lovství Seveřanů na místě Northumbrie,
předchůdcem jeho jmenovce.Guthfridh II. tasil meč a chtěl padnout se ctí,
ale zjistil,že jeho meč se roztavil na studenou,železitou kaši.Vzal tedy na zem shozený krápník a švihl.
Když švihl po jednom zakuklenci,upadla mu hlava,ale nijak mu to nevadilo,
šel dál dopředu.
Guthfridh II. si počal myslet že je v  Pekle,jemuž Nordičané říkají jinak než my.
Ve chvíli nejvyššího zoufalství projelo skrz nic cosi velikého,dlouhého,
podobného hadům z  bájí.Mělo to mnoho dveří.Z  jedněch vystčil hlavu člověk a vtáhl Guthfridha dovnitř.

Guthfridh II. ležel na zemi a sotva popadal dech.Pak se podíval na svého zachránce,ale neviděl člověka.
Šlo o  něco,co mělo postavu jako člověk,v  železném brnění,jež nechránilo žádný kus těla a táhlo se jako jakás drátěná(ale železná) kostra přes celé tělo,
kryté červeným sametem.Když se jej Guthfridh dotkl,mohl by přísahat že jde o  kůži.Ale hlava-žádná tam nebyla,Místo ní se v  kruhu železné kostry točící se kolem míst,kde je normálně krk,tyčila malá fialová mohyla,jež byla součástí těla.Ruce to mělo s  dlouhými prsty a ještě delšími,červenými nehty.
Nemulivo to,ikdyž měl Guthfridh pocit,že to může mluvit.Ukázalo to ke kusu průhledného skla (poznámka:okno­).Guthfridh se podíval ven…...a padl na kolena.Venku se všechno mihalo takovou rychlostí,že to prostě ani nešlo
.Guthfridh ale necítil,že by se byl hýbal.Nahoře nad dveřmi,v  nichž bezhlavá postava stála byly další znaky jako onoho muže s  gobelínem,jež bychom my četli takto:
„Ruthermisthův Vlak.Dopravujeme do všech realit.“.

Brzy vlak(budeme se o  té železné věci tak zmiňovati) vjel do nádraží s  jedním vchodem a žádným východem,jež se vznášelo ve vzduchu a bylo celkem vysoké.
Když Guthfridh II. vystoupil,uviděl velké množství lidí (přísahal by,že viděl Odina) jak nastupovali do vlaků.Fialová věc ho odvedla do menšího vlaku, plného okřídlených mužů(my bychom je nazývali anděli) a odjeli,ovšem ne východem.Vlak vyjel po postranních kolejích do postranní uličky,mezi dvěma kancelářskými budovami.Vlak projížděl strašlivou tmou a když dojel ke světlu,vyjel kolem nekonečných lánu trávy,jež neustále někdo zavlažoval
(bylo to viditelné,protože vlak jel nejprve celkem pomalu) a v  pozadí se tyčila věž,jež sahala daleko za hranice vidění lidských očí.Vlak brzy zrychlil a zmizel v  mlze.

V  Nekonečném patře věže předurčení zrovna sluha Bedforth-Ihi‘i  masýroval nohu(Předurče­ní),když Předurčení spatřilo malý vlak.Nikdo jiný by jej z  okna nespatřil,ale Zelená Noha bez těla,velká jako celý člověk,jež je Předurčení dokáže téměř vše.Předučení se usmál/o,tedy udělal/o  by to,
kdyby měl ústa.Pak povolil klouby a nechal se zmasírovat k  spánku.

Velmistr se usadil na Jorvickém trůnu a nově zabudovanou radiostanicí posílal rozkazy dalším členů A.S.S.,protože si chtěl v  9.tém století zbudovat novou centrálu.V  jednu chvíli přiběhl živý člen A.S.S.(jeden z  mála) a křičel:„Nesvatý Otče!K  Jorvicku se blíží Speciální Vlak Ruthersmith inc.!“.
„….…...“ pomlčel Velmistr,protože si uvědomil co to znamenalo.Zastřelil posla,usadil ho na trůn,do ruky mu dal vysílačku radiostanice a upravil ho do pózy živého člověka a zmizel bez toho,že by varoval ostatní,jež přišli s  ním.

Speciální vlak prorazil zeď paláce a okřídlení muži vletěli do paláce.
Jeden člen A.S.S. se naklonil k  muži na trůnu,jehož považovla za Velmistra a zeptal se:
„Co máme dělat,Nesvatos­ti.“
Pak ale trochu spadla kutna a člen zjistil,že je to další živý člen.Jeho čelo se zpotilo.

Všichni přítomní členové A.S.S. byli povražděni a Guthfridh II. se znovu usadil na trůn a zakázal se o  této epizodě zmiňovat.Stejně velmi brzy zemřel.


 Přidat komentář 




› Online 7


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866