ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Jak mám vědět,jak se to jmenuje?

06.04.07 | David Kartaš, @, další tvorba | 23150 x | vypínač

Jak mám vědět,jak se to jmenuje?

Zvony zněly nad katedrálou.Kdesi přelétla ryba a zazpívala chorál,ale byla z  Düseldorfu a tak jí nikdo neposlouchal.
Kněz přizval oba dva skoro-manžele blíž k  sobě.Po obsáhlém proslovu se chtěl na chvíli zaposlouchat do hudby,ale tu si všiml,že kapeník spáchal sebevraždu.Tím líp,stejně neuměl hrát.
Kolem přitančilo hejno cigaret a pokálelo poručíka.Sing-Tung-Le dělá dobrou rýži.
Kněze to přestávalo bavit,to kvůli tomuhle absolvoval pětiletý seminář,to kvůli tomuhle musel do sto padesáti metrů pod vodu bez dýchacího přístroje….….­..Moment,to nebyl kněžský seminář!
A  kněz,který zjistil,že je potápeč odplaval pryč,protože už toho měl až nad hlavu.
Vatikán měl zažívací problémy.Na to se nejlépe hodí gramofón a dvacet litrů rumu.
A  už tu byl Sanmolo Otzi,ne ten bankéř,ale panovník Severního Hsiung-Nu 83–84.Roztáhl ruce,požehnal nekonečné autogaráži s  tatarkou,jež je slunce a oddal oba novomanžele.Tedy skoro oddal,protože když se zaptal nevěsty,zda si bere zde přítomného Sa Hfra Vh* V*l******** a ona řekla „Ne.“.
Už chtěl odejít,když tu přiskočil otec nevěsty(jež byl Orientální Maskou Neštěstí) a za hlubokého gdákání Sněmovny Lordů vysvětlil,že „Ne“ je jediné slovo,která jeho dcera zná a demostroval to tím,že dceru píchl do ruky a ta místo skřeku vydala ze sebe:
„Ne.“.
Nakonec jí dal čuchnout šňupacího tabáku a ona hlasitě kýchla:
„Ne!“.
Sanmolo Otzi to pochopil,oddal oba (nyní už) novomanžele a odebral se na holínkové nádraží(jako někdo čeká na nádraží na autobus,on čekal vdžy na holínky a vždy se dočkal).
Daleko,daleko šel muž z  Vatikánu s  vázou na hlavě a vyhlížel Kongo,jež tu na něj mělo čekat.Ale přišel pozdě,už uteklo spolu s  Hondurasem do Jamese.A  tak se muž posadil na zem a nechal obloukem kapat své slzy směrem nahoru,do vázy,jež ukazovala Čínského císaře při práci na výstavbě Slovenské Železné Huti.Kdesi ještě dál jel Josef Tiso na černo vlakem.Normálně by to nedělal,ale strýček B---B,jež zde dělal průvodčího, ležel doma v  horečce(jako někdo lehává do postele,on lehával do horečky, přišla mu mnohem milejší a příjemnější na omak).A  proto podváděl Josef Tiso státní podnik.Ale co to?
Místo B---B byl dnes průvodčím Octar,Král Východních Hunů ca.420-
ca.432.A  ten se s  Tisem nepáral,ať byl Slovenským fašistickým prezidentem nebo ne.Prostě ho vyhodil z  vlaku.Pak kdosi vlak zastavil.Octar využil té příležitosti,aby zkontroloval své dílo.Ano,Tiso byl mrtvý.Žádná škoda.
Asi dostane řád Slovenského Národního Povstání.
Kolem šel Bulvár.Pojďme se mu odvděčit,ty vezměš pilu,já pytel cementu.
Daleko za městem se vzbudil strýček B---B a počal se oblékat do své výpravčí uniformy z  makrel a suchých kostí,dovážených za strašné peníze z  Japonska,než si uvědomil,že má dneska volno a tak znovu zalezl do Chřipky.Ta tu ale nebyla.Byly tu neštovice.To B---B'mu ani tak nevadilo, nemoc jako nemoc,ale přece jenom cítil jistou pachuť po klobouku státního úředníka z  Olomouce.
Kam ale zmizel kněz?To nevím,ale asi se potápí na dno mariánského příkopu bez dýchacího přístroje(jak už to faráři,jež jsou ve skutečnosti potápěči dělávají).To je jedno.Zpět k  botám Císaře,jež neměl nohy.

Sanmolo Otzi čekal už dvě hodiny.Nebylo obvyklé,aby mu holínky přijeli tak pozdě.Ale stalo se.
A  tak čekal a čekal a čekal a čekal….…..sakra,kdo to má pořád vopisovat, to neumíš kopírovat,negra­motná potvoro?Ani ne,ale rozhodně upozorňuji že nejsem Potvora.Jsem pouze hazjl.
Tak se spláchni.Tak jo.Šplííííííí­íích!!!

Sanmolo Otzi byl už regulérně nasrán.Ano,musím to tak napsat,za prvé protože odešel censor a já toho musím využít a za druhé,že to tak prostě bylo.A  pokuď se vám to nelíbi,můžete odjet na trojhrbém velbloudu do Holywoodu a nechat se tam pohřbít,mně to je jedno.Stejně jsem vás nikdy neměl rád.Smrdíte moc po rosolu z  Portorika.

Na portoriku se vzbouřili zaměstnanci továrny na rosol a obsadili letiště, aby si mohli zalětet do Tschechien,by zlynčovali autora toho kusu ***** co se opovažuje ponižovat jejich rosol,rosol ke kterému se klaní,ke kterému se modlí,kterému odvádějí daně.A  navíc píše „Portoriko“ s  malým „p“ a to se nesmí.
Kondor ztratil dvě dioptire.Na silnici je našel mnich z  Angkoru,který se sem zatoulal z  úplně jiné prózi,té zvané „Ulice 55–12“,radím vám jí přečíst a pokuď se vám bude líbit,mi poslat dopis,jak se vám líbila a aby váš dopis nebyl příliš odlehčený,můžete ho zatížit starou,dobrou dvoutisícovkou.

A  konečně se Sanmolo Otzi dočkal svých holínek.Zdrželi se na Bahamách, kde obhajovali Viktora Koženého,takže se nemůžeme divit,že to tak dopadlo
.Ale Sanmoloovi Otzimu to bylo u *****e,ať si ale jeho holínky prohrávají právnické spory ve svém volnu.

Na Římské universitě nevalné pověsti(tak nevalné,že její jméno všichni zapoměli,i  kantoři) byl zrovna vražděn rektor,ale nikoho to nezajímalo, protože měli své vlastní daňové nedoplatky a nemohli se zdržovat pojídáním novin za úsvitu.

A  kdy už se konečně dozvíme….….…?!!
Ano,čtu vaše myšlenky(máte je napsané na mušketě přišité k  uchu),chcete
konečně vědět,kam jel Sanmolo Otzi v  holínkách.Tak pozor,přichází šokující novina:Domů.Nebylo to na vás moc?

A  blízko(to ste nečekali) zívla katedrála,protože toho ten den měla moc.
Odebrala se na měsíc a zde si lehla do salmonely(byla příbuzná se strýčkem B---B).
Měla toho dost.A  já taky.Už nebudu pro vás stavět mramorové mosty,aby jste se v  koutě smáli lednici plné kostí.Jdu do důchodu a vy si to můžete dopsat sami.


 Přidat komentář 




› Online 4


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866