ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Co si myslíte o těhlenc Bozích?

12.04.07 | David Kartaš, @, další tvorba | 2044 x | vypínač

Co si myslíte o  těhlenc Bozích?

„Hele,co si vy myslíte o  těhlenc těch Bozích?“ zeptal se Yoshihar Mhogosh v  hospodě jednoho horkého červnového dne svého souseda u  stolu.
„Já myslím,co je s  nima,dyť co je na Bozích tak skvělýho?No,sou nesmrtelný,no a?To moje sakra bohatá teta taky a to bych opravdu potřeboval dědit.“.
Jeho soused jen přikyvoval.
„Dyť se podívejte na todle,třeba,jak­setenvůlmenuje­,jo Soyath,co sežral na počátku slunce.To je normálně absurdní.Nebo tenhle Wosisohoth,ten co má dvanáct těl a mění si je každých dvanáct dnů.To bych raděj uvěřil že mě soused tu sekyru neukrad a nezabil s  ní svoji starou a to sem ho viděl.
Nebo ještě jeden,to je vám nejstupidnější­,jakse,jo Ghosoth!Ten imbecil,co zapoměl na to,že má manželku a tak ji dohodil bratrovi a co se klidně nechá urážet od každýho utřinosa,no?Ta­kových bohů si člověk vážit nemůže a dejte na mě,věřit v  cokoliv je normální hovadina,dyť přece nebudu uctívat a modlti se ke kdejakýmu chcípákovi,no ne?“.
Jeho soused jen přikývl,povstal a odešel do nebes,protože to byl Ghosoth, Bůh Krátké Paměti a Tolerance.
A  muž,co určitě přebral mohl děkovat Bohům,že nešel do vedlejší hospody, kde se stravoval Yusosi-Oyso,Bůh Nedůtklivé Agrese a krvavé pomsty.


 Přidat komentář 




› Online 5


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866