ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Posvátný Býk

09.04.07 | David Kartaš, @, další tvorba | 3147 x | vypínač

Posvátný Býk

V  Zemi N na Orlughském Měsící Aori žije kolonie uctívačů U-ho podle starých skript,která neuznávala Ustermana.Očekávala příchod nového mesiáše z  hvězd.
K  určení mesiáše mají v  chrámu U-saä(milost boží) Posvátného Býka,jež zde zanechali dávní lidé.Býk je z  hmoty,kterou nikdo nezná a kdykoli se přiblíží jistá hvězda,začne po něm stékat krev.O  hvězdě se říká,že je to loď mesiáše a že jednou přiletí na Aori „zemi zaslíbenou“.

Jednou byl na zemi zbudován reaktor na antihmotu.Zdejším inženýrem se stal Carlos Digestada.Ten počal jednoho dne experimentovat a při jedné zkoušce zmizeli jeho dva asistenti i  automat na malinovku.Nikdo je nikdy neviděl(hlavně automat,který byl pro institut nenahraditelný).

Na počátku.Na počátku,kdy se tvořili světy,byl Orlugh mnohem menší.
Jednoho byl ale větší.Nikdo to nedokázal vysvětlit(protože nebyl kdo by vysvětloval).Až se stvořila civilizace,byl na Aori život.Primitiv­něšjí,ale život.
Jednou spadla do města z  hlíny,mezi chodící amfibický lid,z  nebe socha, utvarovaná do tvaru něčeho,co nikdo na Aori neznal,ale co už na Orlughu znali jako býka.Na něm ležela mrtvola „jakéhosi démona“,jež spálili.To byl asistent Harding.
Po mnohých miléniích přišli na Aori Naarvickové a vyhnali původní obyvatelstvo na opačnou stranu.Našli býka a zabavili ho a po staletích ho akceptovali do své víry.

Ale asistent Munning se neobjevil.Až jednou….….


 Přidat komentář 




› Online 7


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866