ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Ptačí manufaktura

07.04.07 | David Kartaš, @, další tvorba | 2069 x | vypínač

Ptačí manufaktura

Na Severu Jistého Arabského Státu je jistá manufaktura.Na­rozdíl odjiných je legální a mnohem starší než ostatní,nejen v Onom Státě,ale v celém světe.Nepracují zde lidé a nikdy nepracovali.Ma­nufaktura je místem,kde jsou vytvářeny hrnce,talíře a kultovní figurky,jež lid nikdy nespatřil.Pracují zde totiž ptáci.

Říká se,že střepy stejných výrobků,jež vytvářejí v Manufaktuře
dodnes,se nalezli v zemi ve vrstvách,starších než člověk,ovšem archeologové,věrní zásadě „o čem neví,to ho nebolí“ se zasadily o to,že buď nálezy zmizeli nebo byli zničeny,či ukradeny.

V dávných dobách žilo v zemi Skye národ,jež „nebyl poboben lidem a byl opeřený,jako Ikaros a Daidalos,nos a ústa v jeden a prsty na tom,čemu by jsme my řekli křídla“.Říkalo se,že ona země byla bájnou atlantidou,ale celýnárod padl již dávno a poslední jeho příbytek byl zničen za vlády Al-Mahdího.

V dobách nejvyššího rozkvětu ptačí říše byla vyslána expedice Ptačích lodí k vzdáleným břehům.

V době,kdy Britové olvádali Mesopotámii objevil jistý Britský Profesor Dr. Albert Mulldon velkou,černavou budovu a když do nívstoupil,spat­řil:„Dílo Satana a jeho dětí.“,vstoupil do sekty a 27.9. 1934 byl převezen do blázince,
kde byl roku 1936 zabit rozlíceným spolubláznem.Další expedice do nejzašších oblastí Iráckého Království nebyly plánovány.S prvním návrhem přišel Docent Edgar Alexander Mulldon,synovec Alberta Mulldona,již roku 1937,ale byl odmítnut jako chabý pokus o restauraci chatrného a věčně potřísněného rodiného jména.Další návrh předal německý badatel v exilu Johannes Albert Von Gillbertshalle Regentu Iráckého království `Abd al-Ilah k události jeho znovudosazení za regenta krále Faisala II. roku 1949.Regent byl nadšen,ale kvůlipolitickým událostem si vyžádal o strpění.Po konci regentsví mladý králodmítl zasahovat do „věčného řádu věcí“ a vyvolat skandálu obyvatelstva.Po jeho sesazení Republika opět neměla zájem.A takptačí manifaktura a v ní zbytky národa,jež byli předobrazem Atlantidy,
zůstávají nepovšimnuty a dále tvoří svá díla.
Musshi Volli Magnatheh,kronikář Ptačí Manufaktury.


 Přidat komentář 




› Online 14


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866