ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Udakuu

06.04.07 | David Kartaš, @, další tvorba | 2076 x | vypínač

Udakuu

Dům Frederika Pruského byl nový a přesto,jaksi poznamenaný.Když do něj vstoupil,světla,jež svítila vždy,když byl venku,zhasla.V  noci nemohl spát a tak si jednoho dne zavolal excorcistu.A  potom druhého.A  tře­tího.Ale žádný nic nemohl zjistit.Jedné noci nad postelí zahlédl cosi bělavého,průh­ledného a beztvarého,co nemělo žádný výraz ani podobu a bylo absolutně zticha a Frederikovi se zdálo,že když to viděl,ztichl celý svět.
Mnoho lidí jej začalo považovat za šílence,když tu se mu jedné noci zjevil duch.Nejprve po něm začal házet věci a rozbil si tak zrcadlo,ale nic jiného to nepřineslo.Teprve když se uklidnil,mohl mu duch vysvětlit:
„Já ve vašem domě nesídlím.“.
„Tak kdo?“.
„Udakuu.Nejnižší duchové,nemají ani symbolickou či jinou podobu.Nemají zevření a nejsou pevně definovatelní od jejich nejbližšího okolí.Nemají mysl,duši ani jakékoliv instinkty.Lidstvo o  nich neví,protože i  mrtvý mají potíže je najít.“.
„Proč mi to všechno říkáte?“.
„Protože neustálé návštěvy excorcistů jsou opravdu otravné.Mohu vám pomoci je najít,ale pouze za slib,že už nikdy nezavoláte žádného excorcistu.
“.
„Slibuji.“.
„Musíte podepsat smlouvu.“ řekl mrtvý,podávajíc průhledný formulář a propisku stejného rázu.Frederik po chvíli váhání přece jen podepsal,ikdyž při držení propisky mu tělem procházel strašný chlad.
„Hotovo.“ vyhrkl Frederik nakonec a ještě rád vrátil mrazící tužku a ještě chladnější formulář,z  něhož už přestával cítit prsty.
„Dobře….…..Jo­sife!“ zvolal neživý.
A  z podlahy se zvedl duch Josifa Visarionoviče Džugašviliho-Stalina.
Frederik se ani nehýbal.Nejmenovaný mrtvý se obrátil na Stalina,řka:
„Hledej,Josi­fe,hledej!“.
A  Stalin počal hledat po celém domě s  jakousi zvířecí zarputilostí a primitivností.Po chvíli přinesl v  zubech cosi bělavého,co splývalo s  okolím.
„To je ono?“ podivil se Frederik nad něčím tak groteskním,zvláště při vzpomínce,jakou hrůzu to v  něm onehdy vyvolalo.
„Ano.“ řekl duch a dodal:„Chcete si je zmlátit?“.
„To jde?“
„Dokuď je drží Josif tak určitě.“
Frederick to bílé zmlátil „do bezvědomí“,ikdyž se to vlastně nedalo poznat,
protože to nevydávalo žádné zvuky.
Stalin je poté spolkl a zmizel.
„Má ještě hlad.“ vysvětloval Duch a brzy zmizel.
Frederik v  domě žil ještě dva roky,ale po půl roce klidu se k  němu nastěhovalo mnoho mrtvých a při pozdějším prohlédnutí smlouvy,jež mu naschvál přinesly s  sebou zjistil,že by okamžitě přestal existovat v  jakékoliv formě,tělesné či duševní,kdyby zavolal excorcistu.O  mnoho let později,kdy se z  domu vystěhoval a počal bydlet v  bývalém bytě své sestry se setkal se zkušeným excorcistou(pa­ragraf o  jeho zavolání se vztahoval pouze v  zájmu likvidace „duševní“ situace,nikoliv k  návštěvám,ovšem pouze v  této forměú
,jež věděl mnohem víc než většina jeho kolegů a znal i  Udakuu.
„Oni se sice taky objevují jen tak,ale obyčejný nezůstávají na jednom místě dlouho.Oni totiž nemají vědomí ani mysl.Mrtvý si je ale trénujou a tak můžou zůstat na jednom místě a votravovat život a potom vás jich zbaví za slib,díky kerýmu vás vystrnadí z  baráku.“.
„Chrrrrr!!“ zachrčel Frederik vztekem.
„Co jste čekal od chlapa,co dobrovolně dělá se Stalinem?“.


 Přidat komentář 




› Online 12


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866