ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Zrada

09.04.07 | David Kartaš, @, další tvorba | 1889 x | vypínač

Zrada

„Pán hradu Guyang byl unaven a nechtěl dále.A  přesto,když viděl smrt vlastního syna,povstal a prohlásil kletbu na hlavu Chogovu.“Nechť padne Baekje do rukou jiných roku….…...".

Tehdy věštec ztichl.Král Chogo,jež byl králem krátce,nejprve chtěl potáhnout na Sillu a šel se potají poraditi k  starému věštci v  daleké vesnici.
Král se domáhal věděti více,ale muž utichl a odmítal mluviti,neboť věděl,
jaký trest by na něj přišel rukou Předurčení,kdyby prozradil.Odmí­tl.Král jej nechal uvrhnout do kobky a po čase na něj zapoměl.A  věstec čekal a čekal a Král vítězil,již držel Mosan a onen prokletý Guyang a Wonsanhuyang byl téměř jeho.Už si ani nevzpoměl na proroka a když vystavěl Jeokhyeon,už věřil v  jeho fatální chybu.Ale čtyři roky poté,co vystavěl Sado a osídlil obsazené země,se rozhodl že mu nestačí Silla,že Baekje potřebuje ještě Mohe.A  tak se rozhodl vést jeden tisíc vojáků do bitvy,bitvy,jež měla….….
Když se to věštec dozvěděl,zpravil po poslu,že musí mluvit s  králem a posel přinesl králi zprávu,ale ten ji omítl vyslechnout,myslíc na budoucí vítězsvtí.A  když se posel vracel,pojednou se zastavil…..a padl mrtev.
A  v cele se mačkal ke zdi věštec,neboť přišlo to,o  čem věděl,že musí přijít,
neboť Předurčení nezapomíná,ani nepřehlíží.Musel zaplatit za zradu toho,jež jej obdaroval k  tomu vidouc toho,co není lidem,ni Bohům k  vidění.

Skončila Vláda Chogova a vládla v  Baekje i  Silla a to všechno kvůli Gaerově soucitu se zrádcem Gilseonem v  dobách těsně před koncem Chogova princovství.


 Přidat komentář 




› Online 7


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866