ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Ulice 55-12

09.04.07 | David Kartaš, @, další tvorba | 2150 x | vypínač

Ulice 55–12

Jak si Vzal muž Jméno a octl se v  Asii ****

Z  domu na konci světa šel kouř.U  okna stál muž,který si vařil k  obědu moře.Pak je ochutnal a zjistil,že chybí sůl.To ho překvapilo.Vyšel před dům a kopl Possedióna,který zrovna v  sousedství sbíral lahve do sběru.
V  sousedství….…...
Celá ulice se skládala z  pěti domů a měla vůni Bulharského inspektora samovarů.U  ma­lého,asi pět centimetrů dlouhého moře,stála dvacetimetrová zlatá socha Césara.Po cestě rostly banánové palmy,sem tam na nich rostly hodinky,které oblastní poslanci kradli a používali,aby se znovu dostali do sněmovny.Lidé na ně pořádali hony a stříleli je po tuctech,ale nebylo to nic platné,měli hnízda všude.
Hliněná tabulka radila antrax,ale nikdo jí neposlouchal,byla z  hokinářství.
To už by mohli poslouchat železniční závoru,která volala po spravedlivých volbách.Naštěstí tuto infekci sem nikdo nezanesl.
Ikdyž moře dosilil solí,jež mu zbyla ze zděděného Salzburgu,tak to pořád nebylo ono.Chutnalo to jako sako jeho domovkyně(bylo to to jediné,co jeho matka uměla uvařit),jenže trochu hůř.A  to bylo co říct.A  tak moře vyhodil do hrocha,jež jim u  domu dělal kontejner(a při dnešních cenách moře(kg/l za 65  dolarů) to bylo opravdu plýtvání).
Jelikož muž měl hlad,poohlédnul se po náhradním jídle.Na rohu ulice stál otrokář Mamí(jež držel v  16.století Cervantése),kterému utekly otroci a tak prodával vařené kaštany.Koupil si (muž) jednu porci za Brazilský Dolar a vyšel se podívat na Exhibici Mixérů,kterou pořádal světoznámý projektant spotřebičů Jili Maschioviri,v  bý­valé radnici,jehož hlavu i  úřednictvu k  tomu účelu vyhnal.
Po cestě potkal faráře,jež jel pozpátku na kole a zpíval satanské písně.
Muž mu požehnal a farář se uklonil až mezi řídítka.
Za ním běžela jeho legální manželka(byl to katolický farář) a házela po něm sušené makrely,aby upoutala jeho pozornost na sebe a od mladého (96 let) farního varhaníka,jež býval generálem.Zukiv,ne­bo tak nějak.
Po cestě potkal ještě Krále Jeruzalemského­,Levobočného Bratra Winstona Churchila a Karla Dönitze,jež podepsal definitivní Německou Kapitulaci.
Tedy až potom,co mu Muž půjčil prupisku.Dönitz si všiml že je pozlacená a tak ji spolkl po růžičkovském způsobu.Nijak to Muži nevadilo protože tužku měl stejně kradenou.
Po cestě k  Muzeu minul Tel Aviv a Buenos Aires.Malá zacházka ještě nikoho nezabila.Kromě Nera,ale toho zabilo víc věcí.
Když vešel do budovy radnice/muzea,ve tvaru Nosu Manželky Lenina,
zaplatil poplatek Osirovi v  budce a za menší příplatek mu i  rožnuly světla.
To,že světla měli barvu George Washingtona,to nemusíme zdůrazňovat.
Sice z  něj dostal Čínský Velvyslanec psotník,ale šlo o  Srba s  falešnými doklady,takže se na něj diplomatická imunita nevztahovala.
U  jednoho mixéru,ve tvaru nohy se Muž rozhádal s  Busirem a ten mu nakonec vypověděl službu a tak muže trklo prase.Ale pomstil se mu,když se dohodl s  řeckomýtickým králem Aegyptem a ten intervenoval u  Soudu Devatero Bohů a tak Busiris přišel o  místo.
Muž pohlédl na Mixér ve tvaru Noh Brežněva a rozhodl se.Bude se jmenovat Ybbb.
Ybbb nakonec opustil muzeum,protože jeho nové já něco tak podřadného nepodporovalo.
Ybbb vylezl před muzeum a zjistil,že je v  Kambodži.A  tak si sundal brýle a nasadil si falešný knír.Byl rok 0  a tak bylo dobře,že si nepamatoval data.Po
cestě vyhodil peníze do kontejneru,protože zde neexistovali.
Ybbb nejprve šel do Krunghtephu,ale pak si uvědomil,že to je v  Thajsku a tak si radši stopnul trolejbus(a vůbec nevadilo,že v  Kambodži žádné nejsou)
a odjel do Phnompenhu.
Když dojel,zjistil,že Phnompenh tu není.Vzal si ho Starý Mu.

Co byl a je Starý Mu? ***

Mu bydlel na severozápad od Kambodžského hlavního města.Celý život tím trpěl.Říká se,že byl kdysi Čínským Císařem,ale Čínská Pošta k  tomu mlčí.Jednou si objednal z  Metropole rýži a přisly mu Rolexky.A  jelikož neměl kupce,tak je dal svému praseti.
Mu psal knihu.Když skončil,měla 2000  stran.Uc­tihodný výkon na analfabeta.
Když si jednou objednal kubánský doutník(na který šetřil celý život),ukradl ho pošťák.A  tak se Mu zvedl,vzal z  půdy sportovní tašku Puma za 11  kč (zakoupena opravdu v  ČR) a strčil do ní celý Phnompenh.
To byla jeho pomsta.A  pak,město se mu nikdy nelíbilo.Neviděl přes ně na Prey Vang.

Lord Omikron **

Lord Omikron byl vychrtlý,seschlý a s  trojitou bradou.Jelikož mu Pol Poth zabavil panství,tak rozdával noviny.Zdarma­(protože v  Kambodži už dávno nebyly).
Když se vracel z  pochůzky (od Siem Reap po Kompong Cham)(jelikož byl jediným pošťákem v  Kambodži) nalezl v  příkopu muže(vlastně Ybbba).
Probudil ho něžným kopancem a vyměnil si s  ním košily.Pak jej vložil do obálky,nalepil na něj známku a v  brašně jej odnesl dál.
Šel a šel a když došel do Angkoru,zjistil,že Phnompenh asi minul.Tak alespoň zanesl zboží místnímu mnichovi.
Ten seděl v  křesle ze slonoviny a pil šampaňské.Když k  němu došel pošťák
,nejprve ho chtěl zastřelit,ale když zjistil ,že mu nese poštu,tak ho nechal žít.
Když vybalil Ybbba a vyslechl,že Starý Mu ukradl Phnompenh(což se dozvěděl z  jednoho dopisu,napsané v  řeči Vrán,posláno není známo kým)
rozhodl se mnich že si protáhne kosti,vytáhl bazuku a dal ji Ybbbovi.
Nasedli do Ybbbova mercedesu a vyjeli směrem k  domu Starého Mu.

Dům Starého Mu *

Dům Starého Mu byl prastarý(ikdyž byl zbudován za Anglické okupace(v  dobách Imanuentiuse,vládce Londýna a okolního Trinovanteského Kmenové státu až do 54  př.kr.) a páchl po Keltských Kněžích a Neochotě Evropské Unie.Před domem stál Traktor,který Starému Mu daroval Ho Či Min.Na domu vlála vlajka Africké Republiky Biafra a za domem byla manufaktura na výrobu cigaret.Starý Mu sledoval skrze Klystýr Svět a tak také viděl mnicha a Ybbba Usmál se a připravil otrávené sendviče.
Mnich a Ybbb došli k  dveřím domu.Starý Mu je uvítal sendviči a nabídl jim tabatěrku plnou rtuti.Mnich si je vzal a brzy padl k  zemi mrtev.Starý Mu byl tak rád,že se zbavil svého odvěkého rivala(vždycky ho porazil v  backgamonu) že spolkl celou jednu tabatěrku a zemřel.Ybbb prošacoval dům, ukradl pár cenných uměleckých exponátů a nalezl tašku s  Phnompenhem,vrá­til ho a nakonec odešel pořádat výstavy na Aifelovu věž.
Poslední zmínka o  něm je z  Matriky Města Lisabonu,kde si nechal zěmnit jméno z  Ybbb na O'i.


 Přidat komentář 




› Online 4


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866