ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

JHD

19.06.07 | David Kartaš, @, další tvorba | 3178 x | vypínač

JHD

Jednou byla zakoupena rozsáhlá parcela.Členové „Družstva“ se počali dohadovat,co by zde mělo být.Mansur al-Barghawati zde chtěl mít vybudované Sfax a na jeho stranu se přidal i  berber Abu’l-Mansur Ilyasa' II. al-Muntasir ze Sijilmasy.
Na druhé straně barikády stáli Erevanský Pir Husein a Harrarský Sabir ud-din I. Muhammad Walkhui.Zvláštní bylo,že nechtěli ani Erevan,ani Harrar, nýbrž Tagant,jež chtěli darovat momentálně nepřítomnému Sarit Muhammadovi II. Sayn(ovi),který byl zrovna v  hospitále (odoperovávali mu ledvinové kameny).
Samozřejmě,že tábor za Tagant měl své problémy.Jeho skalní podpůrce v „Družstvu“,„Před­seda JHD“(Jednotné Historické Družstvo),Muhammad VIII. Al-Amin,Poslední Bej a První Král Tunisu byl předvolán na Okresní Prezidium,jelikož se v  jeho složkách našlo něco,co vyžadovalo kádrové znovuprověření­.A  týden před posledním hlasováním.Jeho místo zaujal Lord Džerby,Francis-Roger III.,sice ctihodný,ale ve věcech Družstevní Politiky naprostý amatér.Protože Družstevní politika se neřídí zákony vesmíru,či logiky,ale pouhou a čistou iracionalitou a šílenstvím,při­oděným do forem dobrých skutků.
Hlasování se odbývalo v  jedné velké budově,kterou dříve používali jako jídelnu.Jídlo se zde ale nevydávalo od té doby,co se tu všechny kuchařky, jedna po druhé,zblázni­ly.Bylo jedno,s  jakým odstupem,nebo kolik jich zde pracovalo,stejně jim z  toho přeskočilo.A  tak se dveře do kuchyně zamkly na několik zámku a přibily se prkny dřeva.Nyní už se určitě stala zemí zaslíbenou krys.
V  hale,kterou většinou nikdo už nenavštěvoval,bylo proto také nedostatek nezlámaných,či neukradených židlí a tak si muselo shromáždění vypomoci různými stoličkami,něktěří si přinesli vlastní křesla a tak to zde brzy vypadalo opravdu kuriózně.Lord Roger otevřel zasedání jakýmsi nepříliš vhodným projevem,jímž shromážděné jen nudil.
První se přihlásil Diego Velázquez Tlacotzin,ale nemusel říct ani slovo,aby každý věděl,co chce navrhnout.Byl,spolu s  Andrés de Tapia Motelchiuhtzin Huitznahuatla­ilótlac(em) spolumajitelem řetězce řeznictví, která dodávala prvotřídní maso nejluxusnějším restauracím.
Většina přítomných si v  ten moment zacpala uši,protože byl přítomen Král Beop z  Baekje.Ten se také okamžitě ujal slova a počal Diega V. T. častovat celou kavalkádou nadávek,proto,že chce svůj hříšný obchod s „masem“ (toto slovo řekl obzvláště opovržlivě) nechat dále rozrůstat.
Do toho se vmísil Khyan z  Hyksosu a In-Amun-nif-nebu z  Libu,oba Lobisté Nacionalistické Ligy „Nic než Maso“,jež byla výrazně anti-vegetariánská.
Nějákým záhadným způsobem se do místnosti proplížil Conrad Henlein a ještě si přisadil,takže za několik chvil se již členové JHD vzájemně fackovali a pak zanechali veškerého vychování a počali se bezhlavě mlátit.
Veškeré pokusy Francis-Rogera III.,aby situaci uklidnil mu vysloužila jen ránu křeslem.

A  zatímco členové JHD „diskutovali­“,Muhammad VIII. Al-Amin,po několikahodinovém mučení podepsal převod pozemků na osobu Strany za symbolickou cenu a po měsíci se zde postavila Centrála Pro Kontrolu Osob Zhýralých Monarchů,což byl konec JHD a většiny jeho členů.


 Přidat komentář 




› Online 10


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866