ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Vítání jara 2.-4.4.2021

06.04.21 | Utrhor, @, další tvorba | 1780 x | vypínač


Ač znechucen všemi a vším dodělal jsem ve čtvrtek ráno Antilistí č.80. a rozeslal ho teda i přes hranice okresů naskenované mejlem – ve čtvrtek v noci jsem ještě dodělal „Pink Floyd“ šou k ohni na někdy jindy …

K neúčasti na Vítání jara se tedy nebudu raději vyjadřovat. Přes zavřené okresy dorazil ve čtvrtek pouze Žid se synem od Benešova – nikdo ho cestou nekontroloval – a mohli jsme se napít na zdraví našich známých piva – což jsme činili do pozdních nočních hodin – sedánek jsme završili úslovím, které je zvláště pro nás přízračné a v dnešní době obzvlášťe :

CHCEŠLI MÍTI PŘÁTELE – TAK SE S NIMI NEBAV!!!

Pustili jsme si SPS: Je to tady pohřeb tý lidský svobody a Zónu A: Posledný mohykán a šli jsme spat…

… v sobotu ráno se začínáme balit – masky, hábity, kotel, kytara, buben, deky, sekyra, pila, zjistil jsem, že na odnos mám málo rukou – ještě že ty děti už něco unesou… Pro navození atmosféry si pouštíme Kryla a Janouška …. Počasí – ještě to jde – vyrazili jsme do chýše budované od loňského podzimu za Pěnčínem. Cestou se stavujeme k vietnamcovi pro zásoby. K chýši přicházíme za zpěvu Tadeášovy písně:

Náš dům je plný ryb fugu
Zleva i zprava všude jsou akvárka
Plná ryb fugu

… stavíme ohniště rozděláváme první oheň v tomto kruhovém prostoru v novém ohništi. V novém kotli vaříme čaj. Výzdoba prostoru maskami slunečních bohů a hábity z krepového papíru – potom vaříme fazole a bramborovou polívku, abychom nový kotlík pořádně pokřtili – vyrábím Moranu ze zdejších trav… Ondřej „hraje“ na poslední dvě struny kytary plastovým krytem na pilu – zní to dobře …
A nakonec se ozve ještě grafik L.G. z Náměště, že dorazí – a tak taky učiní – nuž musel také překonat okres – ale jen o kilometr – přijel s třemi dětmi – podělil nás mazancem. Navlékli jsme si masky hábity a spálili starou zimu za zpěvu písní Atmosféra, Ruka, Oheň 2?, cinkátka, stopa, buben, struny,kalimba a bylo hotovo. Odcházíme z chýše – chýše mě nechce pustit – neb mám tak velký batoh – kolemjdoucí lidé se mě ptají, jestli jsme skauti – NE – neposlal jsem je do řiti – vymluvil jsem se na děti – máte to supr – to jsem rád – jdu domů spát ….


 Přidat komentář 




› Online 19


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866