ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Vysočina 2018 - část 5.

04.12.18 | Utrhor, @, další tvorba | 896 x | vypínač


… přespali jsme u Ivana – a opoledne – 29.8.Úterý – vyrážíme naladěni poslechem kazet z osmdesátých let - směr Větrník - ve stopách Ivanova prvního čundru, který se uskutečnil před třiceti lety – z výhledu Větrníku - mocně přitahováni magickou silou Hory odpadu – vykašlali jsme se na orientaci a byli jsme málem bídně zahynuli vprostřed rákosové džungle – u bývalé tratě úzkokolejky a nového rybníka – však touha dosáhnouti hospody pod mocnou ochranou síly Hory odpadu nám podařila najít další energii k vybřednutí ze šlamastiky a ni pozabíjet se z poslední vůle stvoly zahrocenými zlopověstnými zavíráky – na hrázi pak jíme špendlíky – přes pole – ves – Kozlany – hospoda do našeho příchodu držená v chodu mocí síly Hory odpadu – i lidi v ní byli – pivo jsme si dali – po našem odchodu ji zavřeli – asi definitivně – modrá – ZNAČKA !!! – Ha ! – tak po ni půjdu ! - řekl si Ivan – před třiceti léty – a my jsme se po ní též vydali – směr Litenčická pahorkatina – k rozcestí U jelínka jsme došli - v přístřešku přespali a do noci zapěli :

Trempskou mantru

Jak nebohý tremp – nemá pít
Když je deštěm promočený
A potom u ohně popálený
Jak nebohý tremp - nemá pít
Když je deštěm promočený
A potom od ohně popálený
Jak nebohý tremp – nemá pít

a

Kult-urna Fronta – je politicky orientovaná
Brekekeke – Exit
Brekekeke - Exit

Kult-urna Fronta – je politicky orientovaná
Brekekeke – Exit
Brekekeke - Exit

Ráno – 30.8.Středa – Ivan vaří kafe / přijelo lesnické auto / slyšíme vyděšený hlas / v přístřešku jsou dvě divná monstra / co mám dělat ? jsem na křižovatce cest / sežeňte starého Rapla ! – Doufám, že mu ještě nezdechl Broček !!! --- Ivan jde k autu – Zavolejte policii !!! – Já nemám občanku ! – To se pobavíte ! ----- UÁÁÁÁ – To nejsou monstra ! – To je v pořádku ! …… to je jenom Ivanova paranoja ……

Antilistí radí v zenu :

Chceš-li zůstat déle v zenu
Nezvi k sobě žádnou ženu

… ale mistře – Jak se mám soustředit – když po mě pořád lezou ty mouchy ?
Tak je vyžeň – ze své mysli !

… na polích rozprašují hnojivku – forte – co do toho asi všechno namleli – jsme bílí po kolena – scházíme do Nítkovic – obchod - lahváče – přechod lesem do Litenčic – hospoda, jak z devadesátých omítka obitá na cihly – piva – vodka – vyřazuju se z provozu – noční cesta vsí kdoví kam a co ….. asi mě konečně dostalo kouzlo Hory odpadu co se za námi táhlo v podobě hnojivky – ráno pokračuju s vodkou s místními a nějak jsem ještě došel do hospody v Roštíně ………………….

31.8.2018 Pátek – budím se u Roštínké kaple – celou noc mě rušilo chroptění chcípajícího Minotaura – zvuk opravdu prapodivný – nakonec jsem zjistil , že ho dělá čerpadlo na vodu ve studni ---- jinak místo dobré – na probuzení v takovém stavu – pramen – hrníčky – kaple – potůček --- Ivan nikde – po zelené zpět do Roštína – lahváče před obchodem – autobusem se vracím ……. Dosáhnout tedy znovu Buchlovského kamene se nám nepodařilo a kruh zůstal otevřen …..


KOnec


 Přidat komentář 




› Online 12


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866