ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Všechno začíná touhou

06.02.11 | Solet, @, další tvorba | 2699 x | vypínač

Všechno začíná touhou. Touhou po něčem, co nemáme. Touhou, které mnohdy ani nerozumíme.

Lidé často touží po věcech, které nemohou mít. Nejnovější přítel sokyně je prostě vždy dokonalejší než ten náš. Ženy touží být krásnější a štíhlejší, muži touží po uznání všech kolem. A tady se dostáváme k citátu: „Všechno začíná touhou." Touha po štíhlé postavě nutí ženy držet kruté diety. Touha po dokonalejší partnerce nutí muže k nevěře.

Nejdůležitější ze všech je ovšem touha po lásce, pochopení a uznání. Ten okamžik prvního pohledu. Možná si říkáte, že láska na první pohled neexistuje. Pletete se. Existuje, ale je tak výjimečná, že už na ni skoro nikdo nevěří. V první chvíli si říkáte: „To přece není možné! Co se to se mnou děje?" V ten moment není důležité, jestli ho znáte pět minut nebo pět let. Prostě cítíte něco, co vás k němu táhne. Co že ta magická věc je? Odpověď je snadná. Touha. To něco, co nikdo nedokáže vysvětlit ani v době moderní technologie.

Je to snad nějaká chemická reakce? Ale v tom případě by nemělo být složité vyrobit takovou látku. Představte si, že bychom si mohly najít přesně toho Pana Dokonalého. Nikdy by vás nepodvedl. Nikdy byste se nehádali. Nikdy by nedal přednost fotbalu před vámi. Nechybělo by vám něco? Já se klidně přiznám, chybělo. Chyběly by mi právě ty hádky, po kterých přichází udobřování. Kdybych měla být s někým příliš dokonalým, začala bych pochybovat sama o sobě. A to mi za to nestojí.

Nechejme raději všechno na náhodě nebo, chcete-li, na osudu. A především na touze. Vždyť přece touhou všechno začíná.


 Přidat komentář 




› Online 13


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6445
autorů: 866