ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Tohle spravit pro mě nebude žádný problém

15.04.10 | Solet, @, další tvorba | 1876 x | vypínač

Při této větě jsem si okamžitě vzpomněla na svou babičku. I když už má svá nejlepší léta za sebou, je stále čiperná a všechny neustále překvapuje.
Jednou jsme byly doma s babičkou samy a ona se najednou rozhodla, že potřebuje nutně vyprat šaty. Podotýkám, že byla zima a šaty opravdu nepotřebovala. Marně jsem se snažila bábinku přesvědčit, aby počkala na mamku, že já s pračkou neumím a ona taky ne. Ne nadarmo je babička beran, ustoupit v tuto chvíli by pro ni byla urážka na cti, a tak s hlavou hrdě vztyčenou strčila šaty do pračky. Problém nastal, když měla pračku zapnout. Raději jsem se do „akce pračka“ nezapojovala, protože jsem věděla, že bych stejně nepochodila. Babička má svou hlavu a poradit nepotřebuje, není přece nesvéprávná. Pouze jsem z dálky poslouchala lítý boj mezi babičkou a pračkou a uvažovala, kdo právě vyhrává. Po vítězoslavném výkřiku babičky: „Mám to!“ jsem zkonstatovala, že babička.
Po nějaké době se mi zdálo, že by pračka už měla pípat a dožadovat se vyprázdnění. Když jsem došla do koupelny, nestačila jsem se divit. V koupelně bylo po kotníky vody a uprostřed stála moje bábinka a snažila se zastavit proud vody, který vytékal z pračky. Tvářila se přitom jako bohyně pomsty. Okamžitě mně napadlo, že zavolám souseda, ale babička, s rozhodností jí vlastní, prohlásila onu slavnou větu: „Tohle spravit pro mě nebude žádný problém.“ Pračka jí na to odpověděla dalším přílivem vody, asi aby si zase tolik nevěřila. Dodnes mám před očima ten výjev jak z nějakého filmu. Bábinka versus pračka – to by byl trhák. Kam se na naši babičku hrabe Terminátor. Bojovala statečně jako lvice, ale nakonec musela kapitulovat a konečně zavolat na pomoc souseda. Ten jakmile viděl naši vytopenou koupelnu, okamžitě věděl, kolik uhodilo a po chvíli už pračka opět poslouchala na slovo. Nikoli ovšem bábinku, ale pana souseda.
Pro babičku to bylo velice poučné odpoledne. Vzdala boj s pračkou a dál si prala v ruce. A my ostatní? Babička nás opět překvapila. Ta scéna, které jsem byla svědkem, byla jako vystřižená ze seriálu A je to! Prostě naše bábinka!


 Přidat komentář 




› Online 8


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6445
autorů: 866