ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Násilí

08.04.10 | Solet, @, další tvorba | 1912 x | vypínač

V dnešním světě je násilí na každém kroku. Ať už slovní nebo fyzické. Souhlasím s názorem, že většina lidí, kteří projevují násilí, mají nějaký psychický problém. Problém, kterým se užírají a nedaří se jim ho vyřešit. Například vyrůstali v sociálně níže postavené rodině. Časté je také, že násilník touží na sebe nějakým způsobem upozornit. Říká se špatná sláva, taky sláva… Lidé se občas ocitnou ve složité životní situaci a mnohdy za to ani nemohou. Mají potom pocit, že svět je hrozně nespravedlivý, když oni se mají špatně a někdo jiný si užívá. Určitým způsobem bychom je měli litovat. Ale na druhou stranu způsob, jaký si vybrali, je naprosto nepřijatelný pro vyspělou společnost.
Hodně lidí si to ani neuvědomuje, ale násilí je násilím, i když je slovní. Mnohdy dokáže urážka ublížit mnohem víc než fyzické násilí. Tito lidé si potřebují vybít svůj vztek. Většinou je jim jedno na čí hlavu urážka padne. Vyhrožují, ubližují a slovně napadají. Je to normální? Mnoho lidí se to snaží přehlížet, pokud se jich to bezprostředně netýká. Jenže přitom si neuvědomují, že příště mohou být obětí právě oni.
V dnešní době je už téměř běžné mluvit vulgárně. Lidé už si to téměř neuvědomují. Svým způsobem je to slovní urážka. Na druhou stranu, pokud to není užito k nadávkám, je to druh komunikace a nemyslím si, že je to zas tak velký problém. Asi každému někdy nějaké to slůvko vyletělo z úst!
Společnost by se měla zbavit násilí, ale asi to není v našich silách. Vždycky se někdo najde… Někdo, komu dělá dobře, když se jiní trápí. Někdo, kdo na sebe upozorňuje ne zrovna vhodným způsobem. Někdo, kdo si vybíjí svou zlost na ostatních. Násilí bylo, je a bude… Kdo s tím je schopen něco udělat? Jak by někdo mohl zařídit, aby byli všichni na sebe hodní a příjemní? Nikdo. To je prostě život… Nevyzpytatelný a krutý, ale přesto náš… Náš jediný…


 Přidat komentář 




› Online 16


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6445
autorů: 866