ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Asimilování podle Dežka

04.02.10 | Red Merlot, @, další tvorba | 1673 x | vypínač

Jo, bylo to loni v létě..
Po horku, který panovalo, se opět večer přivalila bouře. No a jelikož žízeň je velkej pán, tak i navzdory pokročilýmu času jsem si zaběhl doplnit tekutiny do hospody u Kulatý báby. Byla tam už ta správná atmosféra, všichni hulákali jeden přes druhýho, bavili se totiž o asimilováni Romů. Nuže tedy, řeknu vám, tolik blbosti, co vypotili, by odrovnalo i hrocha a to musím prozradit, že u Kulatý báby se schází výkvět inteligence našeho města, tedy jeden vysokoškolskej profesor, doktor od cvokařů, dva inženýři šachisti, veterinář, dva architekti, jeden doktor kundológ, sochař, malíř, básník, dva bejvalí estebáci s titulem RNDr, několik penzistů dědků-vševědků, pár radodajnejch holek, pak ještě Duca no a já a Dežko, vajda z nedalekýho romistanu.
Když jsem se po dvou dobře chlazenejch keltech částečně zaklimatizoval, vmísil jsem se do debaty jemným upozorněním, že tomu prd rozumí. Počáteční poznámky, že či je chci urazit, během několika minut přerostly ve vzájemný invektivy, pak urážky a téměř v hospodskou rvačku. No jako z partesu. Zatrhla to nakonec Duca, která prohlásila, že jí je hovno po tom, co asimilování znamená a když nepřestaneme hulákal, tak že nás dojednoho vyháže z hospody ven. Její sto dvacet kil se nedalo podceňovat. Pohled mi padl na Dežka. Seděl v koutě, popíjel pivo, šklebil se, hubu od ucha k uchu a nehulákal, což mi bylo maximálně podezřelý.
- A ty co, Dežko ..? - nedalo mi, abych do něj trošku nerýpl, -.. seš podezřele tiše.. neproveds něco nekalýho..? -
- Nééé ..-
- Nelžeš? -
- .. joj .. jak si to můžeš myslet, gádžo .. ať tě šlak trefí, jestli lžu .. -
- .. no já jen, že si tu takhle sedíš .. to ti Sabinka dovolí? Neremcá..? -
- Nééé .. je ráda .. sama mě sem poslala ..-
- Nepovídej.. -
- .. fakticky .. dyť když je bouřka a vypadne elektrika a nejde televizor .. dá se něco dělat ..? Nic .. Zbejvá jen asimilování .. Ale už měsíc jsou bouře furt.. a Sabinu už bolí ta její.. aranka .. -


 Přidat komentář 




› Online 24


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6445
autorů: 866