ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Děvčátko

04.06.08 | Auril, @, další tvorba | 2953 x | vypínač

Bylo jedno malé děvčátko, které velice milovalo příběhy, kde dobro vždy vítězilo nad zlem, chrabří hrdinové ve jménu spravedlnosti a cti bojovali se zloduchy a kde elfové, andělé a čarodějky prováděli svá kouzla. Věřilo, že takový kouzelný svět doopravdy existuje. Jen musí přijít na to kde tento svět hledat.
Dne kdy děvčátko slavilo desáté narozeniny, dostalo od maminky dárek. Byla to kniha ,,Tajemství kouzel". Děvčátko mělo z dárku velikou radost, protože věřilo, že v této knize najde odpověď na to, jak se stát andělem, elfem nebo čarodějkou, že získá odpověď na otázku jak se dostat do světa kouzel.
Děvčátku vzrušením zářila očka. Ano, konečně našlo co hledalo. A je to tak snadné. Zavřelo, knihu, vyběhlo z domu a utíkalo ulicí, dokud nedorazilo k vysokému mostu. ,,Ještě chviličku a budu andělem", pomyslelo si. Jak zjistilo v knize, kterou mu k narozeninám darovala maminka, kouzelné schopnosti se probudí pouze v okamžiku nejvyšší nouze. Proto běželo k mostu. Nejvyšší nouze je přece boj o vlastní život.
Přelezlo zábradlí, zašeptalo ,, Teď se stanu andělem.." a vrhlo se do hloubky pod sebou. Pád byl dlouhý a na jeho konci se z děvčátka nestal anděl, ale pouze krvavá skvrna na chodníku.


 Přidat komentář 




› Online 14


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866