ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Jak přežít

14.03.06 | čtenář Nicki, @ | 2406 x | vypínač


Jak přežít (kniha napsána jedním z malých chlupaťoučkých mimozemštanů)

.:podrobná příručka jak přežít a co vše je možné očekávat na naší planěte,
mnoho podrobných rad a návodů a taky soutěž o mikrovlnku:.

Je načase, aby jsi se dozvědel pravdu. Tak zaprvé – děti nenosí čáp, ale malí chlupaťoučcí mimozemšťané. Za druhé – dinosaury nikdy nežili. Vymyslel si je Steven Spielberg a i to jen proto, aby zvedl návštěvnost svého filmu. Jestli se po všech těchto zdrcujícich informacích pořád ještě cítiš dobře, pak tahle informace tě zcela určitě dostane do kolen. Kráva Milka neexistuje. Oni prostě jen obarvili normální krávu. Vím, že už předtím ti znělo podezřele, jak může jediná kráva vyprodukovat tolik mléka, ale teď to víš jistě.

Nebudu ti teď vysvětlovat, kdo jsem, ani proč nemám čtyři oči jako většina malých chlupaťoučkých mimozemšťanů. Jsem tu jen proto, abych ti vysvětlila, co se bude dít a co máš dělat. Tato kniha byla rozeslána po celém světe mezi několik vybraných jedinců. Jestli tedy držíš v ruce tento výtisk, pak můžeš být:

o geniálne inteligentní
o úplně potrhlý
o nepřekonatelně vtipný
o nadpozemsky krásny
o nebo taky úplnej debil

Cílem je naučit tě vše potřebné. Čti proto tuto příručku pozorně a jestli něčemu nechápeš a nenašel jsi se v poslední odrážce, tak se hluboce omlouvám a slibuju, že zmínené nedostatky brzy napravím. Teď uvedu pár základních otázek, co se lidi většinou ptají, ačkoliv přesne tyto otázky jsou většinou ty nejméně podstatné.

Éé.. kolik je hodin?

Odpověď: chceš říct, že i když držíš v ruce tuhle geniálni přiručku, tak dokážeš položit tuhle pitomou otázku? je přesně tolik, kolik je, čas není důležitý, datum taky ne…

Kdo jste? Jsme rasa malých chlupaťočkých mimozemšťanů… doufám, že teď to už pochopili všichni

Chcete nás pitvat a studovat naše těla? Bléé. Vůbec ne. Berte to jako pozvání na naší planetu. Až se naučíte vše potřebné, radi vás seznámime s dalšími obyvateli naší planety a se vším zajímavým ve vesmíre… Prostě jen v zájmu čistého přátelství ročně dovolime několika tisícům obyvatelů jiných planet, aby spoznali tajemná zákoutí vesmíru a taky nás něco nové naučili.








Něco o naší kultuře, chování a tak vůbec
Malí chlupaťoučcí mimozemšťané nejsou nikdy smutní. Vždy když jsou přece jen kvůli něčemu nešťastní, tak jim začnou vypadávat chlupy. A protože jsou opravdu moc chlupatí, tak těch chlupů je pak celá spousta, takže se snaží brát život pozitivně. Když je vyděsíte, postaví se na ruce a zježí se jim chlupy. Vy to stejně nepoznáte jestli stojí na rukách nebo na nohách, no ale to nevadí. Pak začnou pištět. Jestli mají dobrou náladu, pak se většinou usmívají a chovají se přátelsky.

Vůbec nejedí maso. Místo toho jedávají barevné bobule.

žluté bobule chutí jako ovoce
červené bobule jako slepačí polévka
modré bobule jako mentolky
hnědé bobule jako rýže
černé bobule jsou bez příchutě
šedé bobule chutí jako pneumatika od auta a
oranžové bobule chutnají nejlépe, ale ve většině států je jejich pestování zakázano, protože mají zjevné halucinogénní účinky. A věřte mi, není zrovna zábavnej pohled koukat se na hejno malejch zhulenejch chlupaťoučkých mimozemšťanů. Jestli vám v nějakém podniku nabídnou oranžovou bobuli, pak to zcela určitě není slušnej podnik, takže se snažte co nejrychleji vypadnout. Nejdřív ale zkontrolujte, jestli někdo z přítomných nemá náhodou bouchačku, protože idiot s bouchačkou je přece jenom něčím víc než jen obyčejným idiotem.

Jazyk
Vůbec neumí anglicky. Dokážou totiž vyslovovat jen samohlásky. Ale nebojte se, jestli přijdete na naší planetu, spoznáte obroské množství lidí, co umí i tři a víc jazyků a někteří budou určitě znát i ten váš. Je dobré naučit se několik fráz, třeba jak vás chtějí varovat před nebezpečím a podobně.

ííííííííííí – i ► pozor nebezpečí
íííííí – i – íííííííííí ► mám tě rád

Když to budete slyšet poprvé, pravděpodobně vás to vyděsí k smrti. Později se ale něco z toho i naučíte a pak to bude fajn.

Kreslení
Strašně rádi kreslí. Úplně ze začátku se snažili kreslit věci tak, jak vypadají a nejčastěji kreslili další chlupaté mimozemšťany, až pak přišel jeden obzvlášť chlupatý a řekl, že to, co dělají, je úplný nesmysl, že tím nezachycujou realitu, ale že pravá realita vypadá jinak. Skočil do barvy, obarvil si chlupy a pak se začal válet po plátně. Pak se chtěli obarvit všichni a taky se začali válet po plátně a nové umění bylo na světe. Někteří ze zástanců starého systému tvrdili, že to neudělal schválně, ale že do toho kýblu prostě jen spadl a že na tom teda nemá žádne zásluhy. Pravdou ale je, že nový systém se ujal. Když se náhodou dostanete na naší planetu a pozvou vás kreslit, tak se jím taky možná vyválite v té barvě, ale garantuju vám, že tak chlupaté obrázky mít nebudete.
obr.: první a zároveň nejuznávanější kresba nového stylu

(btw od autora: prepacte, na tejto stranke nie je mozne pridavat obrazky, ale mozete mi poslat email a poslem vam original)

Jestli chcete předstírat, že se vyznáte v umění, pak můžete klidně říct, že ten obraz znáte a že ten flek na plátně je červené barvy a ještě že ten obrázek je chlupatý. Nedokážeme vám zaručit, že vám to vyjde, protože se vás klidně mohou zeptat na další obrazy a třeba na další velice známy obraz, který vznikl krátce po tom prvním.


obr.: druhý, tentokrát společný obrázek



No a pak je tady jeden obraz, o kterém se nemluví, takže psst. Jestli si tedy lidi začnou šeptat a tiše rozebírat ten zvrhlej odpornej obraz, vy už budete vědet o co jde. Hmmm, kdyby ale někdo našel v této příručce kópii toho obrazu… tak nevím… kdyby jste mě teď viděli, celá se klepu… no ale dělám to pro vaši osvětu, že?

obr.: obraz, o kterém se nemluví (ten chudáček si neuvědomil, že nejdřív skočil do červené a pak do žluté barvy a uvědomil si to až pak, když se podíval na zkoprnělé tváře ostatních)


O tomhle obraze se nemluví, přiznat, že o něm něco víc víte je horší než přiznat, že opravdu, ale opravdu nejste chlupatý a nenávidíte chlupaté plyšáky.
Tak, teď vemte do ruky nějakou hodné hrubou černou fixku a ten obrázek zamalujte. Protože kdyby ho tady někdo našel, tak bych skončila.

Něco o našem programu
Tenhle program funguje už opravdu hodně dlouho a díky němu už tisíce a tisíce dalších lidí, nebo přesněji živých bytostí mohlo vidět naši planetu a seznámit nás s tou svou. Není to program přístupný pro celou planetu, nebo aspoň zatím ne. V databázi už máme několik stovek spřátelených planet a pořád přiboudají další. O úspěchu tohoto progarmu svědčí mnoho společných úspěšných programů, nových poznatků a prostě všechno, co nám přineslo mnoho nových užitečných poznatků. (jestli jste si všimli, že tady pořád opakuju ty stejné kecy, je to proto, že prostě musím, protože když se něco moc často opakuje, vypadá to pak důležitěji) Jsme si jistí, že také vy nám přispějete svou troškou do tohoto programu. Nejdřív ale budete muset absolvovat několik vzdělávacích kurzů, naučit se něco o nás a nějaký ten mezinárodní jazyk. Startem ke všemu je právě tato příručka. Prosíme vás, noste ji neustále při sobě, protože vám nemůžeme zaručit, kdy přesně přijdeme a ze všeho nejdřív vyplňte tenhle dotazník.

osobní údaje
Planeta: __________________
Jméno: __________________

Jméno v meziplanetárním formáte: __________________
(rozuměj za použití jen samohlásek. Jestli nevíš jak se to správně píše, najdi si to v slovníku nebo si to prostě vymysli, stejně to nikdo kontrolovat nebude)

Označ jazyky, které aktivně ovládaš

□ chlupatšinu
□ runové písmo
□ spojený jazyk galactica
□ neumím nic a jsem úplně blbej

Označ prosím, jaké podmínky potřebuješ k životu.



□ kyslík
□ vodu
□ CO2
□ rastlinnou stravu
□ sluneční světlo
□ maso
□ svůj skafandr
□ oblíbenýho plyšáka
□ pls doplň ________
□ pls doplň ________
□ pls doplň ________





Teď prosím napiš, jaké formy naších kurzů se plánuješ zůčastniť.

□ intenzivní forma
□ polointenzivní forma

Díky moc. Teď ti ukážu, co kurzy ponoukají a ty se konečně dozvíš něco víc o nás.
Když přijdeš na naši planetu, automaticky dostaneš kartu, díky které si můžeš koupit, co budeš chtít a taky ti přidělíme pokoj v něčem, čemu vy říkate hotel.


POZOR! POZOR! POZOR! POZOR! POZOR! POZOR! POZOR! POZOR!

Úbohý pozemšťane, posaď se. Budeme s tebou muset provést několik testů.

  1. pravou nohou pohybuj do kruhu v směru hodinových ručiček
  2. pravou rukou napiš do vzduchu číslo 6


Změnila tvoje noha smer?

Jestli jo, tak jsi velice psychicky slabý jedinec a o takové my nemáme zájem. Tenhle trik ti říkam jen proto, že je velice často používany a jestli neuspěješ, tak to bude pro tebe opravdu blbý.


Teď přicházi témy, které já z duše nenávidím, je ale nutný, aby jsi měl o nich alespoň jakej-takej přehled.

Geografie
Kdysi bylo na naší planetě několik kontinentů a mnoho malých ostrovů, co bylo ale dost trapný a špatně se to pamatovalo. Takže jednoduše rozdělili planetů na několik částí, nazvali je podle abecedy a taky pomocí písmen (třeba A1 nebo B5). Teď všechny vypadají stejně a nikdo se kvůli ničemu nemusí hádat. Na každé je jeden kopec, nějaká ta řeka, ledovec, moře, jezero, sopka a co já vím, co ještě.

Jaký je největší vrch planety?

Doufám, že teď už všichni chápou, že tohle je jen taká kontrolní otázka, jestli opravdu všichni pochopili. Kdo nepochopil, ať se přihlásí. Kdo se přihlásil, ať si naplní kýbel studenou vodou. Kdo má vedle sebe kýbel se studenou vodou, ať si ho převrhne na hlavu a začne číst ještě jednou.

Dějepis
Protože naše historie je moc dlouhá a hmmm… nudná, pro někoho kdo tak jako já nemá rád dějepis, přinášime vám jeho zkrácenou a taky delší verzi. Můžeme třeba začít tou zkrácenou, tu delší můžete klidně přeskočit, stejně vám to k ničemu nebude:))

Doba před starou dobou
Kdysi si malí chlupaťoučcí mimozemšťané mysleli, že prostě nejdřiv nebylo nic a pak bylo něco a tu dobu nazvali starou dobou. Pak jim ale přišlo podezřelé říct, že prostě předtím nic nebylo, tak dobu předtím nazvali dobou před starou dobou. V některých starších knihách můžete taky najít zmínku o době před dobou před starou dobou, ale to vás nemusí zajímat, tahle příručka není tak rozsáhlá, aby se k tomu mohla vyjádřit víc.

Stará doba
V staré době už žili mimozemšťané tak, jak je známe dnes, a co je nejdůležitější… JEDLI ORANŽOVÉ BOBULE!!! Na tenhle závažný fakt se přišlo při vykopávkach, kdy v hrobech byly nalezené drobné bobule. Byly ale natolik staré, že se nedala určit jejich barva, ale jejich objevitel vyhlásil, že má pocit, že to byly oranžové bobule. Ostatní se s ním nechtěli hádat a nikdo si neodvážil tvrdit, že jeho pocity nejsou důležité, protože podle profesorky é-í (nevím jak vám to přeložit:(( ) jsou absolutně všechny pocity důležité, ať jsou jakékoliv.


Doba vývoje sociálnich kontaktů a prohlubovaní sociálnych kontaktů za účelem bližšího pochopení své existence.


Někde se tahle doba nazýva prostě jen doba, protože takhle dlouhej nápis se nikomu na tahák nevešel, tak bylo nutné jej zkrátit. (jen pro zajímavost: původní název vymyslela profesorka é-í, protože považovala za důležité zdůraznit přítomnost sociálnich kontaktů a byla názoru, že když něco budeme víckrat opakovat, bude to pak vypadat důležitěji).


Doba současná

Doba současná zahrnuje posledních 600 let. Dělí se na další doby, jako Doba předsoučasná a Doba téměr budoucí.

Současnost

Budoucnost

Do podkapitolek současnost a budoucnost si nemůžu dovolit nic napsat, protože ať cokoliv napíšu do kolonky současnost, za chvíli to budu muset přepsat o kolonku zpátky. No jo, už jsem to zkoušela, takže vím o čem mluvím. (Ješte teď si cítim ruku od psaní.)

Láska

Neexistuje nic takového jako ja svatba. Chlupáči spolu prostě jen chodí, někdy se drží za ruce (nelekněte se double chlupaté koule:))) a někdy se taky rozhodnou zůstat spolu navždy. Dělají prostě to, co se dělá běžně, rozdílem možná je to, že se nelíbají. Když se mají moc rádi, tak si jen někde sednou a tisknou se k sobě, až se jim propletou chlupy. Někdy si taky vyznají lásku. Říká se to asi takhle: íííííí – i – íííííííííí. Je ale důležité, jak se to vysloví. Poslední část zní dokonce trochu smutně. Je velmi důležité, aby to znělo upřimně, jinak by to mohlo získat úplně jiný význam. Když se mají opravdu moc rádi, tak jsou si věrni. I když nevěra se zase tak moc vážně brát nedá, není to nic takového jako na planetě jako je ta vaše. :)) Mimo jiné jsou to tvorové nesmírně spoločenský a rádi se baví s ostatníma.

Když se mají dva chlupáči opravdu moc rádi, můžou se třeba rozhodnout zůstat spolu navždy a mít spolu další malé chlupaté mimozemšťany. Většinou se jim pak narodí dalších 5–6 kuliček chlupů. Toto rozhodnutí je ale takříkajíc nejdůležitější v jejich životě. Něco takové, jako vy říkate sex, totiž u nich funguje jen jednou v životě, i když jsou známé případy, kdy se to stalo třeba dvakrát, a dokonce s jinými partnermi, ale daný xy byl za tenhle čin odsuzován víc, než kdyby snědl hned několik pytlů oranžových bobulek. Další velice smutnou věcí je to, že po tom, co se jim narodí děti, spravidla do několika let umírají. Je to způsobeno tím, že těhotenství je obrovskou zátěží pro organizmus, příroda to proto vyřešila tak, že pokaždé se narodí tak 5–6 dětí, a ty se spolu aspoň můžou hrát:))) Pro některé mimozemšťany je naprosto nepochopitelný fakt, že některým rasám se rodí jen jedno dítě.

Průmerná délka života je tak 120–150 pozemských let. Tato délka je však zaznamenána jen u několika mála bezdětných jedinců. Většina mimozemšťanů se totiž mnohem dřív zamiluje a umírá, když má tak 70–80 let, co sice není hodně, ale každopádně podle názorů většiny to za to určitě stojí.

Tak jako na některých planetach je láska zakázana, (mluvím teď jen o některých vybraných planetach, kde často zakazují stýkat se s určitým partnerem z toho, či onoho důvodu) tady je takříkajíc vše povoleno. Bylo prokázano, že blízky kontakt nabíjí chlupy pozitivní energií, a je teda vysloveně zdraví prospěšný.






















…a taky slíbená soutěž o mikrovlnku!

Heh, nejdřiv bych vám měla říct, že to s tou mikrovlnkou jsem si tak trochu vymyslela. Njn, moc se stydím, ale když je někde napsané slovo „soutěž“, tak to přiláká víc lidí. A kromě toho, v mikrovlnce se dají dělat báječná jídla, takže kdo by nechtěl mikrovlnku, že? Místo toho můžete tuto příručku vyměnit za 7/9 kila bobulí dle vlastního výběru. Noste ji proto všude se sebou a čekejte. My se vrátíme!


Jak přežít (kniha napsána jedním z malých chlupaťoučkých mimozemštanů)

.:podrobná příručka jak přežít a co vše je možné očekávat na naší planěte,
mnoho podrobných rad a návodů a taky soutěž o mikrovlnku:.


za celou naši rasu já:))

Děkujeme vám za přečtení této příručky a doufáme, že vám pomůže lépe se orientovat v našem světe.

íííííí – i – íííííííííí


  • Diskuze: 1 komentář, nejnovější: 14.03, 18:24 - čtenář Nicki
 Přidat komentář 




› Online 17


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866