ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / diskuze

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Diskuse k dílku: Sebevražda pana Sluníčka. Sledovat diskuzi přes RSS rss.
Než se pustíte do diskuze, přečtěte si pravidla pro psaní komentářů.

Část I.
Život pana Sluníčka
Jmenoval se Uriel Sluníčko. Bylo mu osmnáct let. Pracoval v jednom nejmenovaném hypermarketu na pokladně. A byl blázen do fantasy.

Ráno před začátkem směny potkal na chodbě šéfovou z personálního.
„Dneska chce pan ředitel vidět svého nejvýkonnějšího pokladního, takže já si pro vás přijdu.“
Vůbec ho to neděsilo, ani netěšilo. Vůbec nad tím nepřemýšlel. Přemýšlel o svojí nové fantasy povídce. Bude super, lepší než všechny předchozí. Bude to bomba.

Zapnul kasu. Lidi k němu začali přicházet.
‚Takže Temný Pán chce zotročit celé lidstvo, plánuje to už hodně dlouho a teďka navíc…‘
Pracoval automaticky, duchem byl úplně někde jinde. Občas se mu stávaly drobné chybičky…
„Kolik housek?“ zeptal se.
„To jsou brambory!“
„Aha. Tak kolik brambor?“
„Dyť ty se přece váží!!“
… ale vykonával svoji práci rychle.

Občas přehlídl i docela závažné věci:
„Hlášení pro zaměstnance: Bůůůůůůůůů.“
„He he he he.“
„Šuk, pan Šuk ať se okamžitě dostaví na svoje pracoviště, tak honem ty bejčku…“
„ŠUKAT, MRDAT, ÚÁÁÁÁÁÁÁ…“
„Vy fakani, co si jako myslíte, že děláte! Dejte to sem!“
„Né, my jsme nechtěli, aú, nemlaťte nás, my za to nemůžem…“
„Ticho! Vypadněte!“
„Hlášení pro zákazníky: Omluvte prosím naše technické potíže.“
‚No a ten Temný Pán teď navíc sesbíral tu největší armádu, jakou kdy Země viděla…“

U jeho kasy zrovna stála poněkud obézní žena. Do fronty přišel snad ještě tlustější muž. Kouknul se na její nákup a řekl: „Miluju uzený sýrový copánky.“
Podívala se na jeho hromádku jídla: „A já miluju párky se sýrem.“
„Pojď ke mně.“
„Jsem tvoje. Vem si mě.“
Padli si do náruče a začali se divoce líbat.
„Takže to dělá, hm, dvě stě třicet devět korun a padesát halířů,“ ozval se Uriel.

Za chvíli si pro něj přišla, že má jít k řediteli.
„Tak pane Sluníčko, pojďte. Pan ředitel Vás chce vidět, protože jste, jak už jsem Vám říkala, náš nejvýkonnější pokladní. Je to pro Vás velká čest, že se s ním můžete setkat,“ povzdechla si, „co já bych za to dala, kdyby mě měl rád, tak jako vás.“
‚A taky tam bude jeho služebník, Temný mág, který sídlí v Temném lese…‘
Otevřela dveře do kanceláře. Tam u stolu seděl ředitel, před sebou měl rozložený časopis Muscle & Fitness a zuřivě onanoval.
Rychle vyprovodila Uriela ven a zabouchla dveře.
„Běžte pryč. Nic jste neviděl,“ vyštěkla na něj. Pomaloučku se sesula k zemi a začala brečet.


Šel domů a kouřil cigaretu. Pohled na ředitele masturbujícího v koženém křesle uprostřed luxusní kanceláře nad namakanými svalovci a následné zhroucení jeho ‚ctitelky‘ v něm nezanechal žádné hlubší emoce. Vlastně těžko říct, jestli si to vůbec pořádně uvědomil.

‚A ten Mág je hrozně mocný, takže si na něj troufne málokdo…‘
Před ním kráčela nějaká panička, co si na vodítku vedla na žluto obarveného pudla, okolo krku měl růžovou mašličku a ve tváři výraz malého mučedníka, co se musí procházet po ulici jen proto, že auto jeho paničky je rozbité.
‚A hlavní hrdina bude paladin, obyčejný kluk z vesnice, ale podle starodávné věštby jediný možný člověk, který může zničit Temného Pána a s ním i všechno zlo…‘
Odhodil vajgl před sebe. Bohužel se ‚trefil‘ přímo do tak pečlivě opečovávaného kožichu žlutého pudla.
‚Najdou ho jako sirotka v koši a u sebe bude mít jenom brnění a meč, jako dar od Boha…‘
Ze psa se začalo kouřit. Panička zavřeštěla: „Pusinko, ty hoříš!“ Potom omdlela. Kolemjdoucí se rozdělili na dvě skupiny. Jedni se pokoušeli uhasit psa a druzí křísili paničku. Protože se tohle všechno odehrávalo za Urielovými zády, tak si toho pochopitelně nevšiml, ale on by si toho nevšiml, ani kdyby se to stalo přímo před ním…
‚A ten meč bude mluvící meč a bude mít super hlášky, ach jo už abych byl doma…‘

Došel domů, sedl si, vzal tužku a papír a nadšeně se pustil do práce.

Kráčel sám k vysoké věži. Cestu mu osvětloval jen měsíc. Došel k dřevěným dveřím. Zkusil je otevřít. Nebyli zamčené. Temný mág asi nepředpokládal, že bude někdo troufalý, aby vešel bez pozvání do jeho sídla. Ale Izualac troufalý byl. Bylo tam kruhovité schodiště, vedlo až nahoru, ke špičce věže. Vykročil po nich a došel k dalším dřevěným dveřím. Očekával po cestě nějaké pasti, nástrahy nebo dokonce příšery, ale nic takového. O to víc se bál, co přijde uvnitř.
„Seš posranej až za ušima, co?“ ozval se jeho mluvící meč Fladrif.
„Ticho! Někdo to udělat musí.“
„Tak dělej, už tam vtrhni. Chci jít zpátky do vesnice, mám chuť na pivo.“
„Dyť ty nemůžeš pít pivo.“
„To nevadí, chtěl jsem tě jenom popohnat.“
Odhodlal se a prudce vrazil ramenem do dveří.
Uvnitř byl jeden čaroděj. A dva zlobři.
„Paráda, konečně vzrůšo!“ vykřikl Fladrif.
„Zabte ho!“ zavřískl Temný mág.
Zlobr, který k Izualacovi blíže po něm skočil. Naštěstí jeho dobré reflexe mu přikázali se skrčit. Zlobr přeletěl jeho i schodiště a zřítil se dolů na dno věže. Kromě udiveného skřeku pak už bylo slyšet jenom velká rána, jak dopadl.
Mezitím se na něj hnal druhý zlobr. Izualac ho seknul mečem do nohy těsně nad koleno, ale meč se jen neškodně odrazil od jeho kamenné kůže. Zlobr se ohnal rukou a zasáhl Izualaca. Odletěl dobrých pět metrů, než narazil do zdi. Nějak se mu podařilo vyškrábat se na nohy, když obrovský netvor už byl u něj zase. Hrdina jen taktak uskočil před velkou pěstí, která ho měla totálně rozdrtit.
„No tak už ho zabij!“ křičel černokněžník.
Zlobr se ho pokusil kopnout, ale byl příliš pomalý na hbitého paladina. Ten se odrazil od stolu, na kterém byla rozložena spousta knížek o černé magii, a vyskočil zlobrovi na ramena. Vší silou zaťal meč do týlu zlobrovy hlavy. Ten jen zaúpěl a skácel se na zem.
„A máš to vole!“ pronesl Fladrif.
„Ach bože, co si sám neudělám…“ povzdechl si mág a ze své hole vyslal na Izualacovu hruď stříbřitý paprsek. Jenže jeho brnění nebylo jen tak obyčejné brnění. Bylo to kouzelné brnění. Paprsek se odrazil zpátky na svého odesílatele. Ten ještě stačil vyčarovat před sebou velký štít, jenže kouzlo bylo tak silné, že Temného mága srazil dozadu. Smůla, že stál zrovna u okna. Izualac přešel pomalu k oknu, ze kterého ten nepřekonatelný a hrůzostrašný mág vypadl.
„Teda, to by jeden neřekl, že se toho tolik vejde do jednoho člověka.“ okomentoval výjev Fladrif.
Vtom se v rohu místnosti objevilo světlo a z něho se vynořila postava podobné lidské, až na to, že měla obrovská křídla a nebylo jí vidět do tváře. Byl to samozřejmě archanděl Tyrael.
„Výborně, tohle jsi tedy zvládl.“ promluvil, „Temný les teď už snad bude bezpečný. Tím to ale nekončí. Musíš najít Temného Pána v jeho Temném hradu a zabít ho, jedině tak můžeš zachránit celý svět. Bude to ten nejtěžší úkol, jaký kdy kdo dostal. Přijímáš ho?“
„Ano, přijímám. Věštba mi určila osud a já se může jedině pokusit se naplnit ho.“
„Blázníš? To je přece jasný, že ho přijímáme. Bude další bitka a to si rozhodně nenecháme ujít. A to nemluvím o tý spoustě nadržených kočiček, co nás čeká!“ řekl meč.
„Dobře, ale pamatuj, že veškeré lidstvo v tobě vkládá svou poslední naději, Temný Pán už dlouho plánuje podrobit všechny lidi a nyní je nejvyšší čas.“
„Budu to mít na paměti.“ řekl, přehodil meč přes rameno a odkráčel Temným lesem směrem k Temnému hradu.

Když dopsal, spokojený si ještě jednou dílko přečetl. Hluboce se zapřemýšlel. Jeho bratr byl skutečná kapacita přes fantasy a Uriel k němu vždycky vzhlížel. Zároveň měl obavy mu svoje povídky ukázat. U téhle si byl ale skoro jistý, dokonce vůbec nepochyboval, že se mu bude líbit, že se bude líbit každému, protože on sám z ní byl moc nadšený.

Bratr začal číst. Nejdřív se mu začaly mírně zvedat koutky, jeho tvář se čím dál víc rozjasňovala, a když to dočetl, tak vybuchl smíchy.
„Teda brácha, to je ta největší pičovina, co jsem kdy čet he he he. Spousta nadržených kočiček, he he he to je super, ty jo, z tebe fakt jednou bude slavnej autor, he he he, ale autor parodií.“

Uriel se jako opařený vrátil do svého pokoje. Nemohl tomu uvěřit. Potřeboval se nějak uklidnit.
‚Moje hrátky… Potřebuju…‘
Otevřel poslední šuplík svého stolku, vytáhl pornočasopis a smradlavou ztuhlou ponožku…

Část II.
Sebevražda pana Sluníčka
Ráno potkal na chodbě zase šéfovou z personálního. Zdálo se, že oba dva měli dlouhou noc, protože uvažovali nad svými životy. Zastavil ji.
„Dávám výpověď.“
Celou noc nad tím přemýšlel. Nevěděl, co má dělat dál, protože fantasy byl jeho jediný způsob, jak se vyhnout realitě. Každopádně rozhodnutí dát výpověď bylo konečné.

Sklesle kráčel domů.
‚Co teď? To byl celej můj život, můj jedinej sen, moje jediná budoucnost, všechno zničený. Už nemůžu vůbec nic, ani moje hrátky už mě nebaví…‘
„Hej kámo, poď sem!“
„Co?“
Zdvihl hlavu. Nějaký cikán stál v zapadlé uličce.
„Nó poď sem. Hele, vypadáš jako typ, co potřebuje pomoct. Mám pro tebe bezva řešení. Tahle hračička ti vyřeší všechny tvoje problémy.“
Vytáhl z kapsy revolver.
„Hele, je to šestinábojová nádherná kočka, dostřel vole až pět set metrů a ještě ti k tomu přihodím tady laserovej zaměřovač, ten si tam můžeš přidělat, dyť seš šikovnej a pozor, tohle všechno jenom za patnáct stovek. Tak co?“
„Když já tady mám jenom tisícovku.“
„Hm chlape. Tos mě teda moc nepotěšil. Ale tak co se dá dělat, bude to bez laseru, no.“
O minutu později revolver nesl v kapse a v hlavě se mu rodil plán.

Doma si vzal tužku a papír:
„Vážení pozůstalí,
měl jsem sen. Ale tento sen byl zmařen. Už nemám, pro co bych dál žil. Člověk postavený před zlomový moment svého života, má dvě možnosti – jít dál anebo se vzdát. Já jsem se ke svému snu upínal tak moc, až jeho rozplynutí byla příliš velká rána.
A tak tedy:
Rodičům odkazuji veškerý svůj majetek, jakož i své spisy, které snad jednou spatří světlo světa. Když tak ať chodí přebírat ceny máma, táta by to ještě pokazil…
Mému bratrovi symbolicky odkazuji zbraň, která mě zabila. On ví proč.
Přátelé, děkuji vám. Mějte má slova na paměti. Sbohem. Nezapomeňte na ty spisy. Sbohem.
Uriel Sluníčko
P. S.: Nedívejte se do posledního šuplíku.

Dopsal a přiložil zbraň ke spánku.
„Já to udělám. Fakt to udělám.“
Stiskl spoušť. Ani se nepohnula.
„Có? To je nějaký seklý…“
Zkoušel mačkat víc a víc.
„No tak kráme, funguj…“
Začal revolverem mlátit o stůl.
„Tak co bude? Já se chci zabít. Dělej! Funguj!“
Rozběsnil se.
„Ty nechceš? Tak tu máš…“ a vyhodil ho otevřeným oknem.
Dýchal ztěžka. Přemýšlel.
„Co teď? Musím to dokončit. Už jsem se rozhodl, už jsem napsal tu závěť, nemůžu to vzdát.“
Podíval se na okno.
„Bydlíme přece v desátým patře. To pude.“
Vykročil, zavřel oči a skočil.

Otevřel oči. Ležel na zádech. Koukal na cosi blankytně modrého.
‚Jsem už mrtvej nebo ne? Jenom doufám, že nejsem v nemocnici, páč jestli mě vzkřísili, ale né, to sem nemohl přežít…‘
Někdo se nad něj sklonil.
„Hele, jste v pohodě? Není vám nic? Héj, chlapi pojďte sem!“
Ten člověk vypadal jako dělník. Podíval se napravo a tam uviděl okno, ze kterého skočil, půl metru nad jeho hlavou. Podíval se nalevo a viděl, že leží na lešení, deset pater nad zemí.
‚Do prdele, von se vopravuje barák, jaktože jsem si toho nevšiml?‘
To už se okolo něj shromáždila skupinka dělníků.
„Co se stalo?“
„Asi vypad z okna, ale švýknul sebou fakt dobře.“
„Pane, ste v pořádku?“
Pomohli na nohy.
„Jo, dobrý, se mi jenom zamotala hlavou. Díky,“ zamluvil to, vlezl zpátky do pokoje a zavřel okno. Šel do koupelny se opláchnout.
‚Ne, to není normální, to přece nejde! Copak nemůžu umřít normální, poklidnou sebevraždou?‘
V předsíni padl jeho pohled na klíčky od auta.
‚Hm, táta ještě spí, tak do třetice…‘

O půl hodiny později se už řítil po výpadovce z města stošedesátikilometrovou rychlostí. V protisměru jel obrovský kamión.
‚Tak snad teď,‘ vjel do protisměru a zavřel oči.

O půl hodiny dřív se ve své noře probudil králík.
„Jídlo!“ S touhle myšlenkou vyrazil na nedalekou louku. Chvíli se tam tak popásal, ale pak uviděl kukuřičné pole. Jediná překážka byla silnice. Dlouho se odhodlával, ale pak vyrazil. Už byl skoro v poli, když se zleva něco přihnalo a on byl mrtvý.

Řidič kamiónu zíral, co za blázna to jede. Zase se ujistil v názoru, že lidi neumí řídit. Najednou auto vjelo do protisměru, přímo proti němu. Než se stačil šokovaný řidič vůbec pohnout, auto sebou trhlo a zajelo do pole.

Trvalo to, než se probral z šoku. Nedokázal si to vysvětlit. Už měl být mrtvý, místo toho je mezi kukuřicemi. Vlastně už měl být mrtvý třikrát. Vystoupil z auta. Běžel k němu nějaký muž:
„Jéžíši, jste v pořádku? Nestalo se vám nic?“
„Nic mi není.“
„Co se stalo? Proč jste proboha jel proti mně?“
Pomalu se na něj podíval: „Já nevím.“
Řidič kamiónu mu pomohl dostat auto na silnici a potom už s ním Uriel dojel domů. Auto bylo v pořádku, ale to vůbec nevnímal. Nevnímal nic. Ani už nad ničím nepřemýšlel. Dospěl do toho stavu, kdy se říká, že je jako tělo bez duše. Duše byla mrtvá už dávno, jenom tělo pořád zůstávalo.
Odemkl dveře od bytu., klíčky od auta hodil na komodu. V kuchyni otevřel plynovou troubu, otočil kohoutkem a strčil hlavu dovnitř.

Probudil se v jakémsi lese. Pomalu a těžce se zvedl. Na sobě měl masivní brnění a u pasu se houpal meč.
„No to je dost. Kde ses sakra flákal? Máme tu nějakou prácičku přece, pamatuješ?“
Usmál se.
„Tak to se mi líbí.“

„Jo a tohle bys taky měl vědět: jediné místo, kde ho můžeš zranit, je na zádech mezi čtvrtým a pátým obratlem.“
„Hm, takže super, Achillova pata se nachází na zádech…“
„Co je to Achillova pata?“
„Ale to máš jedno…“
Kráčeli už velmi dlouho a Urielovi se to přestávalo líbit.
„Hele, jdeme vůbec správně?“
„Nevím, vidíš snad tady nějaký cedule,“ odpověděl Fladrif.
Vtom před nimi vyskočili dva skřeti.
„Ale, chutný masíčko si přišlo až k nám,“ zasípal jeden.
„Ne, ten půjde s náma do hradu,“ řekl druhý rozhodným hlasem (jestli vůbec kdy skřetí hlas může být rozhodný).
„Hej Urieli, jsou jenom dva, ty dáme…“
„Teď ne,“ šeptl v odpověď.

Postupovali velmi pomalu. Temný les byl odjakživa hustý a neprůchodný, ale s tím jak rostla moc Temného Pána, se závisle zvětšoval i les, až bylo téměř nemožné jím projít. Skřeti byli malí a dokázali se v něm dobře pohybovat, ale Uriel neudělal pár kroků bez toho, aby zakopl, praštil se o větvě nebo se jinak zranil. Nakonec byl rád, když se před nimi náhle vyjevil obrovský hrad. Uriel vycítil šanci a jedním rázným seknutím uťal hlavu oběma skřetům, kteří byli naprosto nepřipravení.

Pomalu kráčel k hradu. Bylo to obrovské černé monstrum se spoustou věžiček. Vládlo hrobové ticho. Poslední zvuk, který si Uriel pamatoval, byl dopad skřetích těl na zem. Od té doby jakoby ohluchl. Nemohl ani pořádně dýchat, jak to byl tíživý pocit. Čekal spíše stráže, volání poplachu nebo aspoň nějaké známky života, ale nic nenasvědčovalo tomu, že ví o jeho příchodu. Až na to ticho.
Došel k obrovské dřevěné bráně.
„Ať vyjde Temný Pán!“
Zvolal to nejsilnějším hlasem a v tom tichu se to nesmírně rozlehlo.
Chvíli se nic nedělo. Pak se brána se skřípěním začala pomalu otevírat. Uriel podvědomě ustupoval. A pak vyšel Temný Pán v celé své strašlivosti.
Byl větší než věž. Byl celý oděn v černém. Měl palcát větší, než byl Uriel a on sám mu nesahal ani po kolena.
„Tak ty jsi ten Vyvolený,“ uslyšel Uriel ve své hlavě hlas, „změřme tedy síly Temného Pána a Uriela Sluníčka, božího bojovníka!“
Rozmáchl se a udeřil palcátem do země. Uriel jen taktak uskočil. Sotva se postavil na nohy, palcát už létal okolo něj a tentokrát ho zasáhl do ramene. Uriel odlétl, těžce dopadl na zem a meč mu vypadl z ruky.
„No tak vzchop se, zvedni sebe, zvedni mě a dostaň se mu za záda,“ pokřikoval meč, když v tom na něj dopadla obrovská noha Temného Pána. Uriel jen nevěřícně zíral. V tu chvíli se to v něm zlomilo. Beze zbraně, bez šance, bez naděje. Palcát už zase vypadal, že ho chce rozmáčknout, Uriel chtěl udělat úhybný manévr, nicméně ho udeřil. Další rána do ještě před chvíli nepoškozeného brnění.
„Zahrajeme si takovou hru,“ slyšel, „to byla druhá rána, tou sedmou tě zabiju.“
Uriel měl v hlavě naprosto vymeteno. Temný Pán se rozmáchl a Uriel odletěl tentokrát dobrých dvacet metrů, než narazil do hlavní brány, odkud se sesunul na zem. Cítil, že má něco s rukou. Nemohl dýchat. Pokusil se postavit na nohy a rozběhl se. Okolo se mihnoucí se zbraň jeho protivníka ho vyvedla z rovnováhy jen lehce. Běžel přímo k němu. Temný Pán se snažil něco povídat, ale on ho ignoroval. Rychle mu přeběhl pod nohama a dostal se za záda nepřítele. Tam ležel jeho meč. Nezničený, neporušený.
„Hej, kde ses flákal, už jsem myslel, že to nezvládneš. Musíš se dostat k němu nahoru!“ žvanil Fladrif.
„Já vím, ale kdybys mi radši poradil, jak na to…“
Tentokrát ho palcát zachytil a vyhodil do vzduchu. Přistál rovnou za krkem Temného Pána. Jeho pravá ruka, ve které držel meč, přišla na malý okamžik do styku s černou pokožkou protivníka, okamžitě zčernala a umřela. Meč spadl na zem a Uriel ho následoval, otloukajíc se o různé části těla Temného Pána, jak padal. Po hmatu našel meč a opět se vydrápal na nohy, když vtom ho cosi udeřilo a on už po několikáté letěl vzduchem.
„No tak Urieli, vstávej, ty to zvládneš, nevzdávej to!“ povzbuzoval ho meč.
Zatmívalo se mu před očima tak, že sotva viděl.
„Počkej, kolik že to bylo? Pět ran? Tak ještě jednu a pak tě zabiju,“ vysmíval se mu Temný Pán.
Rozmáchl se a Uriel skončil na zemi.
„No tak Urieli, nevzdávej to, ty to dáš, věřím ti…“

Nad Urielem klečel tým mediků.
„No tak Urieli, vzbuď se, zvládneš to, nevzdávej to, ty se vzbudíš…“

Urielovi došlo něco, co mu mělo dojít už dávno. Tento úkol ho bude stát život. Rychle se vzchopil, rozběhl, odrazil a začal šplhat po zádech Temného Pána. Ten byl naprosto zaskočený. Uriel Sluníčko vztyčil meč a naposled se na něj podíval.
Fladrif se ho zeptal: „Je ti jasný, co se stane, až to uděláš?“
„Jo, jasný…“ a levou rukou, kterou měl zlomenou, zapíchl meč do zad Temného Pána…

…A TO JE SEBEVRAŽDA PANA SLUNÍČKA.




 Přidat komentář 



[<<]-[<]/1 [>]-[>>]
[13] Chrindis | @ | odpověz | zobraz21.05, 15:19 | # | -3 přínosný nepřínosný
[12] Chrindis | @ | odpověz | zobraz21.05, 15:07 | # | -3 přínosný nepřínosný
[11] Falllen | @ | odpověz | 21.05, 00:47 | # | -1 přínosný nepřínosný
ikonka
re: [10] Chrindis: já ti věřím, zvládneš to! :-D
[10] Chrindis | @ | odpověz | 21.05, 00:07 | # | 2 přínosný nepřínosný
ikonka
re: [9] Falllen: to jo no, ale aby si celá ta povídka zachovala stejný ráz, to bude chtít hodně práce...:)
[9] Falllen | @ | odpověz | 20.05, 23:06 | # | 0 přínosný nepřínosný
ikonka
re: [8] Chrindis: bylo by to fajn, parodovaných fantasy příběhů, a zvlášť tak zdařile, jako je ten tvůj (ono když se do toho člověk začte, tak si to začne i živě představovat, třeba toho čaroděje majícího smůlu, že stál zrova u okna...) je myslím docela málo....
[8] Chrindis | @ | odpověz | zobraz20.05, 22:51 | # | -9 přínosný nepřínosný
[7] Chrindis | @ | odpověz | 20.05, 22:25 | # | 2 přínosný nepřínosný
ikonka
re: [6] Falllen: Jo takhle, uvidím, zkusím nad zapřemýšlet, každopádně to ještě upravím...
[6] Falllen | @ | odpověz | 20.05, 22:19 | # | 5 přínosný nepřínosný
ikonka
re: [5] Chrindis: jj, ale já myslel čistě fantasy, bez jakéhokoli zásahu prostředí současnosti, bez známek moderní doby......... ;-)
[5] Chrindis | @ | odpověz | 20.05, 22:07 | # | 0 přínosný nepřínosný
ikonka
re: [4] Falllen: Něco podbného jsem myslel u té první ukázky, nicméně počítám, že to budu ještě stokrát upravovat:)...
[4] Falllen | @ | odpověz | 20.05, 00:49 | # | -1 přínosný nepřínosný
ikonka
Ještě bys mohl napsat něco čistě v duchu té Sluníčkovy povídky co pak dával číst bráchovi, rozumíš, nějakou ironizaci fantasy povídky - u těch hlodů toho meče jsem se mlátil nejvíc!!! ;-)
[3] Chrindis | @ | odpověz | 19.05, 18:43 | # | 0 přínosný nepřínosný
ikonka
re: [2] Falllen: Díky moc za komentář :)
[2] Falllen | @ | odpověz | 18.05, 23:45 | # | 7 přínosný nepřínosný
ikonka
Tak tohle fakt stojí za přečtení........! :-D
[1] Chrindis | @ | odpověz | 17.05, 13:03 | # | 4 přínosný nepřínosný
ikonka
Sebevražda pana Sluníčka - tak se jmenoval jeden obraz od Kurta Cobaina a mě se ten název tak líbil, že jsem podle toho napsal povídku
[<<]-[<]/1 [>]-[>>]

› Online 23

› Zeď




čtenář Antilistí
(28.11.23, 19:14)
Já jsem tady furt...

Lakmé
(19.11.23, 17:13)
Taky sem semtam zabloudím, z nostalgie, pro pocit ...

čtenář Donar Tyr
(11.11.23, 01:51)
Ano, občas se sem vracím do minulosti... Je to hezký pocit :).

natir
(06.05.23, 13:33)
Kamarádové, jste tu alespoň občas? Alespoň na skok? Alespoň?

všechny zprávy | RSS


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866