ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / diskuze

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Diskuse k dílku: Pád Boha. Sledovat diskuzi přes RSS rss.
Než se pustíte do diskuze, přečtěte si pravidla pro psaní komentářů.

Pád Boha

Bylo dáno že na IV. Zemi vládnout nad všemi náboženstvími Bohu Křesťanů.Ten vysílal fanatické vize svým kněžím a z  nich se tvořily doktríny,které přiváděli mnohý národ v  zoufalství.A  Byl bůh Křesťanů arogantní na IV. Zemi a celé národy zemřeli rukama jeho kněží,neb to bylo jeho přáním.Nikdo dále nevřil,neodvážil se věřiti,v  Boha Alláha po pogromu
,který přinesla Katolická Inkvizice na Střední Východ.Nikdo již nevěřil, neodvážil se věřiti v  Budhu,když Řády Rytířů oddaných Římu ocelí a krví pročistili Hindustán i  Další Země,Nikdo již nevěřil,neodvážil se věřit v  Duchy Předků v  Zemi Hliněné Armády,papíru a střelného prachu.
A  v Římě seděl Boží Emisar a smál se,když městy,kam vyslal své hordy, tekla krev „nevěřících uctívačů ďábla“ a nikdo nebyl na světě,kdo by se postavil této hrůze.I  Křesťa­né,jež věřili v  Boha,ale odlišně,byli štváni jako dravá zvěř,neboť to bylo Přání Božího Emisara.
A  Bůh seděl v  svém Nebi na trůnu z  Mramoru a sledoval utrpení světa a měl radost.Ale poté si uvědomil,že přeživsí Bohové se mohou proti němu spojiti a vyslati vše,co z  jejich Říší zbylo a tak se ohlédl na Anděli,jež střežili jeho Nebe,do kterého nikdy člověka nevpustil,mrtvého či živého a zděsil se.
Neb Seraphi(jak je budeme nazývat) byli sice muži zbraně,ale neměli mnoho k  přemýšlení a adephi sice častěji mysleli,ale neuměli bojovat a tak pozvedl Bůh ruku a z  mračen stvořil tři nové anděli třetí druhu-Asephi.
Byli tři-Sonfilar,jež byl nejhmotnější,Se­nefar,jež byl nejsilnější a Sodefur,
nejstarší a nejmoudřejší s  dlouhým bílým vousem,jež sahal až k  podlaze nebes.
Byli všichni Modré Kůže,jejich oči žhli (červeným)světlem zoufalství a ikdyž neměli křídel,vznášeli se skrze aether,neb jim tuto moc dal jejich stvořitel.
A  sloužili Bohu po mnohá staletí,trestajíc hříšníky lépe,než který jiný anděl a který jiný člověk,neb Bůh jim dal i  vlastnosti lidí.
A  stalo se,čeho se Bůh obával a jeho otec,Jehowa,jehož zradil,spolu s  Duchy Amerických Pralesů,Duhovým hadem jež lidé Austrálie,jež zde jsou původními nazývají Julunggulem,Char­lesem Darwinem,vírou Kabaly v  hmotné formě,Adopcio­nismem,zosobně­ným neznámým vyznavačem,
dvojicí Platonismu a Aristetolismu­,Balderem,jež po všech staletích,když Bůh Zabil Lokiho,přišel o  své poslání,Aine,jež byla matkou Bohů na Smaragdoném Ostrově Vysokých Králů s  Teranisem,jež spolu s  Hefaistem přinášeli společně bouři,s  dvojicí Bakchem a Dionýsios,jež již neměli čas na obžerství a pijáctví,Tu-matauengem,jež vystoupil z  Moře,jímž byl,Barone Samedi z  Guede,Hvězdami Dogonů,s  Lao-c' a Zoroastrou a druhým Chalífou nesoucým jméno Abu Hafs ‚Umar I  ibn al-Khattab al-‘Adawi,Bráhmou,jež byl zde jako zástupce Védů spolu s  Bohy Osmi Hlavních směrů,Šivou,Ašurem a Enkiem a Venuší a Bezejmnenným Bohem,jehož uctívali lidé bez daru řeči v  dobách před povstáním Šamanismu,se vydali před zbytky svých Nebes a přešli na nebesa Křesťanů,kde nikdy žádný křesťan nepřebýval.A  Bůh vytáhl do Boje a s  sebou vzal všechny anděli,s  výjmkou svých tří mistrovských děl,
jimž přenechal Boží Palác.A  když bojoval s  Duchy pralesů mečem starým dva a pů tisíce let,tak se jeden z  Asephi,Sodefur posadil na Boží Trůn.
Oba jeho druhové na něj hleděli s  údivem,ale než mohli cokoliv říct,Sodefur napřáhl svou mysl….…a podkopl Bohu nohy.A  tak mohl být poražen,neby když to většina jeho andělů viděla,utekla z  Boje.A  když boj skončil,již o  všem zpravení Sonfilar a Sonefar,přišli k  na zemi ležícímu Bohu.Ten měl radost,neb očekával jejich pomoc,ale ti se na něj rozpřáhli mečem,jehož Bůh neznal.A  tak byl Bůh na IV. Zemi svržen a rozdělen:věškerou moc do Božího Trůnu,tělo v  sarkofágu z  žuly do nitra země,a duše:ta se nepodařila odchytit a tak bloudí Veškerenstvem své reality,skrze všechny sféry a hledá pomoc.
A  z andělů Asephi se stali Tři Nebežští Regenti,z  nichž jeden vždy sedí na trůnu a dva stojí po každé straně Božského Stolce.
A  aby si zajistili pomoc,stvořili na Zemi Řád Železných Rytířů,jejímuž vůdci propůjčili nesmrtelnost a nezranitelnost a jež jako řád,je nejfanatičtěj­ší,jaký kdy,v  jakékoliv realitě existoval.Alespoň jeden jejich rytíř,s  utajeným koněm a zrbojí,je v  každém měste,vesnici,osadě i  samotě.
A  proti Řádu se postavili ti andělé,jež utekli z  nebes a založili společenstvo, jež má na IV. Zemi velkou finanční moc a jež je sice početně mnohem menší než řád,ale na rozdíl od něj více myslí a nepoužívají tak sílu,jako manipulaci.Toto společenstvo chce odčinit svou zradu a přivést Boha zpět do Nebes.
Kdo zvítězí?Mohl bych vám to říct,ale nechci.Prostě nechci.


 Přidat komentář 



[<<]-[<]/1 [>]-[>>]
[1] čtenář r456fz | @ | odpověz | zobraz07.11, 18:56 | # | -3 přínosný nepřínosný
[<<]-[<]/1 [>]-[>>]

› Online 12

› Zeď




čtenář Antilistí
(28.11.23, 19:14)
Já jsem tady furt...

Lakmé
(19.11.23, 17:13)
Taky sem semtam zabloudím, z nostalgie, pro pocit ...

čtenář Donar Tyr
(11.11.23, 01:51)
Ano, občas se sem vracím do minulosti... Je to hezký pocit :).

natir
(06.05.23, 13:33)
Kamarádové, jste tu alespoň občas? Alespoň na skok? Alespoň?

všechny zprávy | RSS


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866