ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / diskuze

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Diskuse k dílku: Dům. Sledovat diskuzi přes RSS rss.
Než se pustíte do diskuze, přečtěte si pravidla pro psaní komentářů.

Dům

Dům jež stojí na Palmery Ridge byl opuštěný po dvaatřicet let.Bylo to již dávno,co dětský hlas zapištěl v  jeho zdech a ještě dávněji,kdy hrubé hlasy mužů zněly nad stolem,kde bylo diskutováno po celé hodiny.A  ještě dávnější čas,kdy jej prodávající vychvalovali do nebes.
Njeprve zde bylo slyšet:
„Je to starý,robustní dům,skvěle udržovaný,prostě nádhera.Talže je jasné,že ,má svoji cenu.“.
Poté zde bylo:
„Je to už trochu starší dům a tu a tam se musí něco spravit,ale jinak je vcelku zachovalí.“.
A  pak už jenom:
„Je to starej barák,všecko se tu rozpadá a bude top chtít sakra prachy,aby se tu vůbec dalo bejvat.Takže je jasný,že má sakra malou cenu.“.
A  potom nic.
Nyní byl dům plný rozbitého skla,plísně a hnízdišt ptáků a hmyzu.Dům se nikdy necítil tak špatně a nebyl v  takové depresi jako nyní.Kolikrát už přemýšlel o  sebevraždě,ale hned přestal,protože si uvědomil,že aby se mohl zabít,musel by žít,což nebyl jeho případ.A  tak se rozhodl spát.Spal a spal a chrápal skřípáním oken a vrzáním prken,po nichž nikdo nechodil.
Ale jednoho dne,bylo to asi před pěti,nebo šesti lety,se vzbudil,když k  němu přišel jistý muž.Nevzbudil se hned,teprve když mu někdo otvíral hlavní dveře.Dům měl dveře zavřené a muž se musel potýkat nejprve s  olbřímími potížemi.Ale Dům se po chvíli,nic nechápaje,pustil hlavní dveře a člověk do něj vešel.
Dům byl konsternován,to,aby do něj někdo vešel….…..jaké štěstí!
A  ihned zavřel všechna okna a zatáhl závěsy,rozsvítil svíce a čekal.
Muž,který si toho ani nevšiml,se ale sklonil a vykonal na starý,ještě ne zcela plesnivý koberec potřebu.
Dům počal zuřit,shodil na muže lustr,čímž jej usmrtil,ale po chvíli si uvědomil svůj čin a tak se zděsil,že nevěděl co udělá jako další.A  poté si vzpoměl na svíce.Že jej to nenapadlo dříve.Léta hniloby a plísně a vlhka a když už konečnš někdo přijde….….….Nemá budoucnost,to bylo teď sakra jasné.Tak vší silou převrhl všechny svíce na podlahu a po ještě větším úsilí na zem dolil petrolej,když onu dávno prošlou lahev odšrouboval a převrhl.

Hlášení o  požáru
Třetího dubna tohoto roku počal z  neznámých důvodů hořet léta opuštěný dům na Palmery Ridge.Překvapivý byl průběh požáru.Dům shořel celý do základů a poté se oheň,v  tu vteřinu,prostě vypařil.Příčina požáru se nepodařila zjistit,ale podařilo se v  sutinách nalézt tělo muže,jež mohl být identifikován jako místní bezdomovec.Rovněž se zjistilo,že příčina smrti bylo roztříštění lebky.
Obecná hypotéza je,že se vydal krást s  neznámým komplicem,jež ho zde v  afektu či kvůli penězům zabil a poté podpálil dům,aby zahladil stopy.
Jak řekl jeden muž z  oblasti:
„Toho chlapa je mi samozřejmě líto,ale je sakra dobře že ten dům shořel.
Děli se tam divný věci,to vám povím.“.
Na otázku,jaké divné věci nám muž neodpověděl,neboť ho jeho manželka zatáhla zpět do domu a zabouchla za sebou dveře a ani na opakované klepání a zvonění nereagovala.Další lidé z  okolí se chovali stejně.


 Přidat komentář 




› Online 16

› Zeď




čtenář Antilistí
(28.11.23, 19:14)
Já jsem tady furt...

Lakmé
(19.11.23, 17:13)
Taky sem semtam zabloudím, z nostalgie, pro pocit ...

čtenář Donar Tyr
(11.11.23, 01:51)
Ano, občas se sem vracím do minulosti... Je to hezký pocit :).

natir
(06.05.23, 13:33)
Kamarádové, jste tu alespoň občas? Alespoň na skok? Alespoň?

všechny zprávy | RSS


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6445
autorů: 866